Η Eλληνική Κοινότητα Βερολίνου στην Ημέρα Δράσης για τη Δημοκρατία

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά του ακροδεξιού κινδύνου στη Γερμανία και στην Ευρώπη

 

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου με ανακοίνωσή της καλεί  όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στην Ημέρα Δράσης για τη Δημοκρατία και να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται κατά του ακροδεξιού κινδύνου σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στη 1 μ.μ . τοπική ώρα, στην Platz der Republik, μπροστά από το κτίριο της Bundestag.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στις 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο ημέρα δράσης για τη δημοκρατία και κατά του διχασμού με σύνθημα #WirSindDieBrandmauer, για την οποία κινητοποιείται μια μεγάλη συμμαχία.

Το μεγάλο συλλαλητήριο θα λάβει χώρα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 από τη 1 μ.μ . στην Platz der Republik (μπροστά από το κτίριο της Bundestag).

Ως Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση και καλούμε όλα τα μέλη μας να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο. Θα συναντηθούμε στις 12:00 μ.μ. στην διασταύρωση των οδών Scheidemannstrasse και Yitzhak-Rabin-Straße στην Platz der Republik.

Θα έχουμε μαζί μας την Ελληνική σημαία για να μας βρείτε εύκολα.

Οι ακροδεξιές απόψεις ολοένα κερδίζουν έδαφος. Ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός, ο αντισημιτισμός και άλλες μορφές απανθρωπιάς αυξάνονται. Άνθρωποι περιθωριοποιούνται κοινωνικά η λόγω της φτώχειας, της ανεργίας ή της έλλειψης στέγης. Η ασέβεια, η εχθρότητα και η συνωμοσιολογία κυριαρχούν πλέον στην καθημερινότητα.

Εμείς ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι, δυνατοί και ενεργοί: για μια ανοιχτή, δημοκρατική, πλουραλιστική και αλληλέγγυα κοινωνία, ενάντια στη στροφή προς τα δεξιά στη Γερμανία και ολόκληρη την Ευρώπη! Η σιωπή δεν είναι επιλογή! Πρέπει να γίνουμε ορατοί και να ακουστούμε. Η ώρα για δράση είναι τώρα, γιατί διακυβεύονται πολλά στις Τοπικές Δημοτικές, και Περιφερειακές εκλογές που θα λάβουν χώρα σε πολλά κρατίδια της Γερμανίας, Όπως και στις και ευρωεκλογές του 2024!

Όλοι είμαστε απαραίτητοι στον αγώνα:

-Για αλληλεγγύη και σεβασμό και ενάντια στο μίσος.

-Για δικαιοσύνη και ανεκτικότητα και ενάντια στον διχασμό

-Για μια κοινωνία που δεν αφήνει κανέναν πίσω, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

-Για την ανθρωπιά, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενάντια στον ρατσισμό, τον φανατισμό, τον αντισημιτισμό, και άλλες μορφές ομαδικής μισανθρωπίας.

Είναι κοινή μας ευθύνη ως κοινωνία των πολιτών να υπερασπιστούμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας. Στις 3 Φεβρουαρίου θα δείξουμε όλοι μαζί γύρω από το κτίριο της Bundestag: Πως είμαστε το αδιαπέραστο τείχος προστασίας της Δημοκρατίας!

Σας ζητάμε να είστε εκεί στις 3 Φεβρουαρίου για να στείλουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα για τη δημοκρατία μας.

Με αλληλέγγυούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο»