Κάθειρξη 2,5 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στην δίκη Φ. Μπελέρη

Διονύσιος Φρέντυ Μπελέρης.

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της δίκης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Σήμερα η εισαγγελία κατέθεσε το πόρισμα της για την υπόθεση και πρότεινε ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μήνες για τον Φρέντη Μπελέρη ενώ για τον Παντελή Κοκαβέση 2 χρόνια με αναστολή και 4 έτη σε καθεστώς επιτήρησης.

Η επόμενη δίκη θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου και ώρα 14:30, στο ειδικό δικαστήριο SPAK  με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Στη συνέχεια θα οριστεί η ημερομηνία της ανακοίνωσης της απόφασης από τους δικαστές του SPAK.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος Δήμαρχος απευθυνόμενος στους δικαστές είπε:

Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υπόδειξη ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη. Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως Δήμαρχος.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/