Γνωστός Ελληνοαμερικανός απεβίωσε αιφνιδίως

Νέα Υόρκη.- Θλίψη στην ελληνοαμερικανική κοινότητα προκάλεσε η είδηση της εκδημίας του γνωστού ομογενή Στέλιου Στρουμπάκη, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από την ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 71 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», ο εκλιπών τραυματίστηκε θανάσιμα σε ατύχημα.

Ο Στέλιος Στρουμπάκης, ήταν πρώην επιστημονικός σύμβουλος της Con Edison, όπου εργάστηκε για 37 ολόκληρα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι πέρασε μια ολόκληρη ζωή στις ΗΠΑ, ουδέποτε έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα, όντας ένα ενεργό μέλος της Ομογένειας. Ηταν γεννημένος στις 10 Οκτωβρίου του 1952 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ήταν παντρεμένος με την Σοφία Στρουμπάκη, πρώην αντιπρόεδρο της New York Community Bank. Ο γιος τους είναι ο Γιάννης Στρουμπάκης, επίσης δραστήριο στέλεχος της νέας γενιάς της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης.

Ο Στέλιος Στρουμπάκης ήταν μέλος του Συλλόγου Αθηναίων και του Συλλόγου Καβαλιωτών, ενώ διετέλεσε και Υπατος Ταμίας της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής. Το 2021 έλαβε τα εύσημα για το γεγονός πως εξασφάλισε την άδεια από τη Διεύθυνση της Con Edison προκειμένου να φωταγωγηθεί στα γαλανόλευκα το εμβληματικό κτίριο στη συμβολή της 14ης Οδού και Ιρβιν Πλέις, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Η Επιτροπή Παρέλασης

Η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο άκουσμα του πρόωρου και αδόκητου θανάτου του ευπατρίδη και αγωνιστή Στέλιου Στρουμπάκη, πατέρα του συμπροέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Στρουμπάκη, εξέδωσε ψήφισμα μέσου του οποίου αφ’ ενός μεν εκφράζει τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αφ’ ετέρου δε υμνεί την προσφορά του αειμνήστου στην ομογένεια.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος της Επιτροπής Παρελάσεως:

Η Επιτροπή Παρέλασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από τον αδόκητο θάνατο του Στέλιου Στρουμπάκη, 71 ετών, ο οποίος απεβίωσε αναπάντεχα χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Στέλιος Στρουμπάκης γεννήθηκε στη Κωνσταντινούπολη. Ήταν Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και επί πολλές δεκαετίες εργάστηκε στην ηλεκτρική εταιρεία Con Edison και ανήλθε στα ανώτατα αξιώματα της εταιρείας. Είχε μακρά συμμετοχή και διαχρονική προσφορά στα κοινά της Ομογένειας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και στη διοργάνωση της Παρέλασης. Υπηρέτησε την Παμμακεδονική Ένωση, ως μέλος, ταμίας και κυβερνήτης, ενώ πιο πρόσφατα υπήρξε αναπληρωτής ταμίας του του Συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης. Ήταν ο προσφιλής σύζυγος της Σοφίας Στρουμπάκη και πατέρας του Γιάννη Στρουμπάκη, ενεργών μελών και πολύτιμων συνεργατών της Επιτροπής Παρελάσεως.

Την ώρα αυτή του μεγάλου πένθους και της βαθιάς θλίψης, ο Πρόεδρος Φίλιπ Κρίστοφερ και σύσσωμη η Επιτροπή Παρελάσεως εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και τα  θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους οικείους τους. Ας είναι η Μνήμη του Αιωνία!

Η Επιτροπή Παρέλασης αποφάσισε να αποστείλει στεφάνι και να παραστεί σύσσωμη στην εξόδιο ακολουθία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, το ανοικτό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από τις 4 έως τις 8 το απόγευμα στο Γραφείο Τελετών Αντωνόπουλου, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου στην Αστόρια.

Πηγή:ekirikas.com/anamniseis.net