Μελβούρνη: Μετά την παρέλαση Τσουρδαλάκης και Σπανού θα παραιτηθούν

«Αυτή την στιγμή μοναδικό μέλημά μας είναι να διοργανώσουμε μια μεγαλειώδη παρέλαση» είπε ο κ. Τσουρδαλάκης. Τόσο ο ίδιος, όσο και η κα Σπανού θα παραμείνουν μέλη της Επιτροπής.

Μελβούρνη.- Η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου, που φέτος θα γίνει την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 και ώρα 1:00μμ., στο Lakeside Stadium, στο Albert Park, θα είναι η τελευταία που διοργανώνεται υπό την προεδρία του Αντώνη Τσουρδαλάκη.

Τόσο ο κ. Τσουρδαλάκης όσο και η γραμματέας της Επιτροπής, Νατάσα Σπανού, επιβεβαίωσαν στον «Νέο Κόσμο» ότι θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους μετά την εφετινή παρέλαση.

«Αυτήν τη στιγμή μοναδικό μέλημά μας είναι να διοργανώσουμε μια μεγαλειώδη παρέλαση», είπε στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Τσουρδαλάκης.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η κα Σπανού μας είπαν πάντως ότι θα παραμείνουν μέλη της Επιτροπής.

H κα Σπανού μας είπε μεταξύ αλλων:

“Ένας κύκλος κλείνει και εγώ ολοκληρώνω την θητεία μου ως γραμματέας τηςΕπιτροπής Εθνικής Επετείου! Πρόσφερα τις ελάχιστες υπηρεσίες μου μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι το άτομο που θα αναλάβει να εργαστεί με το ίδιο μεράκι και πάθος! Θεωρώ ότι είναι καλό να γίνονται αλλαγές γιατί νέες ιδέες έρχονται με νέα πρόσωπο που αναλαμβάνουν μια θέση”.

Πάντα υπάρχουν τα αρνητικά αλλά φεύγω από την θέση θέλοντας να κρατήσω μόνο τα θετικά και τις ευχάριστες στιγμές. Θα παραμείνω φυσικά στην Επιτροπή ως μέλος την Ολομέλειας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι θα είναι οι επίσημοι από την Ελλάδα. Ανεπίσημα έγινε γνωστό ότι για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αυστραλία ενδέχεται να μας επισκεφθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.

Αναμένεται να παραστούν ακόμα και μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) που έχουν προσκληθεί στην Αυστραλία από το Τ Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ελληνικών Ερευνών ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε.

Η Νατάσα Σπανού. Φώτο: Supplied

Εξάλλου την παρέλαση θα τιμήσει με την παρουσία του ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ενώ θα προσκληθούν τόσο η Πολιτειακή όσο και η Ομοσπονδιακή ηγεσία.

Ο προεδρεύων της Επιτροπής, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι η μόνη εφικτή ημερομηνία ήταν η 14η Απριλίου ώστε να αποφύγουμε ημερομηνίες που συμπίπτουν με άλλες εκδηλώσεις στη Μελβούρνη και, συγκεκριμένα, την αργία Labour Day στις 10 Μαρτίου, τον Μαραθώνιο για τα παιδιά στις 17 Μαρτίου, τo Grand Prix στις 24 Μαρτίου, το Καθολικό Πάσχα στις 31 Μαρτίου και τις σχολικές διακοπές στις 7 Απριλίου.

Όπως είναι γνωστό, η παρέλαση του 2023 έγινε την ίδια ημερομηνία με τον μεγάλο Μαραθώνιο για τα Παιδιά και την ίδια εβδομάδα με το Grand Prix, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και γενική σύγχυση ως προς την πρόσβαση στο στάδιο και την στάθμευση των οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην παρέλαση θα προσκληθούν να συμμετάσχουν τα ομογενειακά ποδοσφαιρικά σωματεία και, ιδιαίτερα, οι ομάδες των μικρών παιδιών.

Πηγή: neoskosmos.com