Απεργία ΑΔΕΔΥ: Σε διήμερο κλοιό η Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Αθήνα.- Απεργιακός πυρετός το διήμερο με τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ. Τον χορό ανοίγουν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου τα ταξί με 48ωρο χειρόφρενο.

Την αρχή των κινητοποιήσεων κάνουν την Τρίτη τα ταξί με 48ωρη απεργία, σύμφωνα με τον ΣΑΤΑ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα της 24ωρης της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι του προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό αλλά και του τραμ.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 π.μ. ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 8 το βράδυ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την Τετάρτη, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Μάλιστα, σε ανακοινώσεις τους η Aegean και η Olympic Air, ενημερώνουν τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια για πτήσεις που θα επηρεαστούν από την απεργία ότι μπορούν να κάνουν αλλαγές.

Για την Aegean: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Δεμένα θα παραμείνουν, τέλος, και τα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς και οι ναυτεργάτες θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ημέρας.

Συγκεκριμένα, τα πλοία δεν θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν προκηρύξει τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα.