Το ΚΚΕ στέλνει μήνυμα ότι είναι το κόμμα που στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση

Το ΚΚΕ έχει το χώρο και το χρόνο να αποδείξει ότι είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης που δίνει τη μάχη

Μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και στους πολίτες ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο δρόμο, επιχειρεί να στείλει ο Περισσός σε όλους τους τόνους.

Και μάλιστα ενώ το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να πείσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν έχει αντίπαλο». Τουλάχιστον όχι σε αυτό που ονομάζουν «συστημικά κόμματα».

Μαχητική αντιπολίτευση

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άλλωστε είχε προειδοποιήσει ότι το ΚΚΕ θα είναι «μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση» , την ημέρα της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων όταν το κόμμα έβγαινε σαφώς κερδισμένο από τις κάλπες των εθνικών εκλογών.

Με το ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει ακόμα με τα εσωτερικά του προβλήματα, που εντείνονται αντί να υποχωρούν, μετά από ένα ταραχώδες συνέδριο και την Νέα Αριστερά να παλεύει με τις δημοσκοπήσεις το ΚΚΕ έχει το χώρο και το χρόνο να αποδείξει ότι είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης που δίνει τη μάχη απέναντι στα λαϊκά προβλήματα. Στοχευμένα και χωρίς εσωτερικούς αντιπερισπασμούς.

Διατηρώντας τις θέσεις του και υπηρετώντας σταθερά την πολιτική του. Το ΚΚΕ έχει βάλει ψηλά τον πήχη και όσον αφορά τις κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, την ημέρα που κλείνει ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Κουτσούμπας στη Λάρισα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας την Τετάρτη «ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη», όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, θα βρεθεί στην απεργιακή κινητοποίηση στη Λάρισα, ενώ νωρίτερα θα επισκεφθεί το σημείο του δυστυχήματος για να αποτίνει φόρο τιμής στα 57 θύματα.

Προσπάθεια συγκάλυψης

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, (REAL FM) άλλωστε, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσπάθησε «να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της» για να συγκαλύψει το έγκλημα και να θέσει στο επίκεντρο μόνο το ανθρώπινο λάθος, ενώ μίλησε και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς που μέσα από μία «άγονη αντιπαράθεση» προσπάθησαν να συγκαλύψουν, τις ευθύνες κατά τη δική τους περίοδο διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου Καραθανασόπουλος σημείωσσε ότι στόχος είναι «να διατρανώσει τη θέληση του λαού ότι ο κόσμος όχι μόνο δεν ξεχνά» και ότι «το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων του λαϊκού παράγοντα».

Απέναντι

Στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες και τα σωματεία θα φωνάξουν ότι δεν πάει άλλο με τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια και τους φόρους, τα εργατικά ατυχήματα, την υγεία για τους πλούσιους, την εκπαίδευση που γίνεται εμπόρευμα, τους πλειστηριασμούς, τις πολεμικές δαπάνες και σαφώς το έγκλημα στα Τέμπη. Με απεργιακές συγκεντρώσεις σε 56 πόλεις.

Πηγή:in.gr