Ξεκίνησε η ιδρυτική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Αθήνα.- Στο ΣΕΦ ξεκίνησε η ιδρυτική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Αλέξη Χαρίτση μετατρέπεται σιγά – σιγά σε κόμμα και μπαίνει στη μάχη των ευρωεκλογών.

Η άσκηση ισχυρής αντιπολίτευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Χαρίτση ο οποίος τόνισε: «Η Νέα Αριστερά δίνει διέξοδο στην απουσία ισχυρής αντιπολίτευσης. Έτσι απαντάμε στην ισορροπία τρόμου που διαπερνά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δύο κόμματα που είναι καθηλωμένα σε μια άνευρη και αναποτελεσματική πολιτική η οποία δεν εμπνέει και δεν πείθει. Σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που βυθίζεται καθημερινά στην αναξιοπιστία και στην τοξικότητα και σε ένα ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως συνέχεια ενός παλιού, κακού πολιτικού συστήματος με βαθιές υποκλίσεις στον συμβιβασμό με τις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι απαντάμε και στον συντηρητισμό του ΚΚΕ που καταψήφισε το αυτονόητο πολιτικό δικαίωμα του γάμου για όλους τους πολίτες και μεταθέτει την αλλαγή των συσχετισμών στη Δευτέρα Παρουσία».

Στο ΣΕΦ βρέθηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, όλα τα κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας» που συνδράμουν από την πρώτη στιγμή στη συγκρότηση της Νέας Αριστεράς, αλλά και ο επικεφαλής του «Κόσμος» Πέτρος Κόκκαλης. Οι συζητήσεις των δυο πλευρών για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές φαίνεται πως δεν έχουν σταματήσει.

skai.gr