Στέφανος Κασσελάκης: Αλλαγές πριν τη στράτευσή του και τις Ευρωεκλογές

Αθήνα.- Είναι λίγος ο χρόνος που έχει μπροστά του ο Στέφανος Κασσελάκης τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τη στράτευσή του (13 Μαρτίου) και συνεπώς θέλει να κλείσει αρκετούς λογαριασμούς.

Με ένα «restart» ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να σβήσει ό,τι έγινε στο συνέδριο και να αφήσει πίσω του την παρατεταμένη εσωστρέφεια που ταλανίζει το κόμμα. Είναι λίγος ο χρόνος που έχει μπροστά του τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τη στράτευσή του (13 Μαρτίου) και συνεπώς θέλει να κλείσει αρκετούς λογαριασμούς.

Παρά το γεγονός πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Παύλος Πολάκης δεν βρέθηκε απέναντί του στην κορυφαία κομματική διαδικασία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέχασε τι είχε συμβεί με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο χανιώτης βουλευτές απείχε από την ψηφοφορία και έτσι έκανε πράξη όσα είχε πει περί κομματικής πειθαρχίας. Δεν θα είναι πια συντονιστής του κοινοβουλευτικού έργου και των τομέων του κόμματος στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλα τα στελέχη. Δεν έμεινε εκτός επιτελικού σχεδιασμού αφού επανήλθε στα παλαιά του καθήκοντα στο τομέα Διαφάνειας του κόμματος. Φάνηκε πάντως πως το «γυαλί» μεταξύ των δυο πλευρών έχει σε μεγάλο βαθμό ραγίσει. Το επεισόδιο, πάντως θεωρείται λήξαν αφού και χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΑΝΤ1 μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Σε αυτούς που δεν θα συνεχίσουν να προσφέρουν από κάποια επιτελική θέση στην Κουμουνδούρου είναι ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης. Με επιστολή του έκανε σαφές πως θα παραμείνει στις επάλξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή που του έκαναν, ενώ ευχαρίστησε και τον Στέφανο Κασσελάκη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία.  Στην ανανέωση που επιχειρείται ξεχωριστή θέση θα έχει η δημοσιογράφος και διευθύντρια της «Αυγής», Βούλα Κεχαγιά, η οποία φέρεται να αναλαμβάνει τη θέση της εκπροσώπου τύπου αφού η Δώρα Αυγέρη θα είναι υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Όσον αφορά το Εκτελεστικό Γραφείο, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα, θα αποτελείται συνολικά από 14 μέλη μαζί με τον πρόεδρο. Θα συμμετέχουν οι Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος,  Θεοδώρα Τζάκρη, Ράνια Σβίγκου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο νέος εκπρόσωπος τύπου που πιθανότατα θα είναι Βούλα Κεχαγιά. Τα νέα πρόσωπα που τοποθέτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Πάνος Ρήγας, Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μπουρνούς. Είναι σαφές πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να έχει στον «πρωινό καφέ» στελέχη με τα οποία είχε συγκρουστεί έντονα το τελευταίο διάστημα. Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας στη θέση του Γιώργου Τσίπρα, που θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, αναλαμβάνει ο Θάνος Μωραϊτης. Αναπληρωτές κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και συνεπώς αναβαθμισμένοι ορίζονται ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ μικρές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο τομεαρχών.

 

Πηγή: skai.gr