Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Χάλκινο μετάλλιο ο Καραλής στο επί κοντώ

Ο Έλληνας αθλητής πέρασε τα 5,85μ με την πρώτη προσπάθεια

Τεράστιος Εμμανουήλ Καραλής έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ελληνικού στίβου το βράδυ της Κυριακής (03/03)!

Ο 24χρονος Έλληνας άλτης, που έψαχνε εδώ και καιρό ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έσπασε το «ρόδι» στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκώβης, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνισης… ζωής!

Συγκεκριμένα, ο «Μανώλο» βρέθηκε σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση στον τελικό του επί κοντώ, με αποτέλεσμα να πετάξει στα 5,85μ., που συνιστά την κορυφαία φετινή του επίδοση, και παράλληλα να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο!

Ο 24χρονος αθλητής μας έκανε έναν συγκλονιστικό τελικό πέρασε τα 5.85μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, τρία χρόνια μετά την 4η του θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και λίγους μήνες πριν το κορυφαίο αθλητικού ραντεβού στο Παρίσι.

Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ. Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε ότι μπορεί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, αφήνοντας υποσχέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι.

Μετά τον αγώνα, ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων, με τον “Μανόλο” να είναι τρισευτυχισμένος, βλέποντας το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος του.

Πηγή: sport-fm.gr/newsit.gr