Μητρόπολη Κέρκυρας: «Ιερά» πυρά κατά των βουλευτών Αυλωνίτη και Μπιάγκη – «Δεν θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας»

Κέρκυρα.- Πρωτοφανής είναι η απόφαση που έλαβε, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου, η Ιερατική Σύνοδος της Εκκλησίας Κέρκυρας με την οποία, αφού κατηγορεί τους δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης Αλέκο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ότι “έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα” με την ψήφο τους στο νόμο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, δεν θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας!

Η απόφαση προχωρά ακόμα περισσότερο αφού όχι μόνο τους αποδίδει “βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα” και τους καλεί να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, τους ζητά να μην κοινωνούν καλώντας τους να εκδηλώσουν “τη μετάνοιά τους για το ατόπημά τους”!

Προαναγγέλλουν ότι στους δύο βουλευτές δεν θα αποδίδονται πλέον τιμές που απορρέουν από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες ενώ τους καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Αντίθετα, εκθειάζουν τη στάση του κυβερνητικού βουλευτή Στέφανου Γκίκα αναφέροντας ότι “επέδειξε φρόνημα ορθοδόξου χριστιανού και διεφύλαξε ακέραιη τη συνείδησή του”. Προτρέπουν, μάλιστα, τους πιστούς να τον ψηφίσουν στις κάλπες αφού η απόφαση αναφέρει ότι “τέτοιους πολιτικούς, ανεξαρτήτως άλλων πεποιθήσεων, χρειαζόμαστε στον τόπο μας, οι οποίοι, εκτός από το να υπηρετούν τα κοινά με βάση τις ιδέες τους, που σε πολιτικό επίπεδο είναι σεβαστές, να κρατούνε ακέραιο το ελληνορθόδοξο φρόνημα, να στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και τα παραδεδομένα”.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Απαράδεκτη η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας»

Την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας κρίνει ως απαράδεκτη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.

Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων    σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της Εκκλησίας.»

Πηγή: enikos.gr