Ο Τίτλος Ιστορικής εφημερίδας στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη απέκτησε σε πλειστηριασμό τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας Ελευθεροτυπία, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αθήνα.-Στην εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατέληξαν ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και της ιστοσελίδας enet.gr.

Τα σήματα βγήκαν σήμερα (4/3) σε δημόσιο πλειστηριασμό στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με τιμή πρώτης προσφοράς 378.666,64 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας Grand Thornton. Ωστόσο το τίμημα εκτινάχθηκε τελικά στα 8,1 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός δύο ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος, το βιομηχανικό ακίνητο στο Κορωπί και το κτήριο της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.

Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014, με το αρχείο της ιστοσελίδας της να παραμένει προσβάσιμο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Δεύτερος στον σχετικό διαγωνισμό ήρθε ο επιχειρηματίας Δημήτρη Μελισσανίδης που οι πληροφορίες λένε ότι προσέφερε ένα ποσό της τάξης των 7,7 εκατομμυρίων.

Πηγή:sportal.gr