Λύγισε στο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

Ο «δικέφαλος του βορρά» ηττήθηκε από την Ντινάμο με 2-0 και το έργο της πρόκρισής του στα προημιτελικά του Conference League έγινε πάρα πολύ δύσκολο.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο Ζάγκρεμπ, δεν είχε αντίδοτο για την δράση του Μπρούνο Πέτκοβιτς, ο οποίος με δύο γκολ οδήγησε την Ντινάμο στη νίκη με 2-0, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην κροατική ομάδα ενόψει του επαναληπτικού στη Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης μέσα από την κατοχή της μπάλας(58%) αλλά με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ζίβκοβιτς στο 27′ που πέρασε λίγο άουτ, δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία στο πρώτο μέρος. Από την άλλη η Ντινάμο ήταν ακίνδυνη, είχε μοναχά ένα καλό σουτ του Μπατουρίνα που εξουδετέρωσε ο Κοτάρσκι και οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 37′.

Μετά από ένα λάθος του Ότο. Ο Ισπανός μπακ γύρισε την μπάλα απρόσεκτα προς τα πίσω, ο Πέτκοβιτς βγήκε απέναντι στον κίπερ του ΠΑΟΚ και με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ”δικέφαλος του βορρά” συνέχισε να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας, καθώς η ανασταλτική συμπεριφορά των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Λουτσέσκου να πλησιάσουν με αξιώσεις προς την περιοχή.

Η Ντινάμο περίμενε την στιγμή της στις μεταβάσεις και στο 71′ δικαιώθηκε για την επιλογή της. Ο Μπατουρίνα άνοιξε την επίθεση και υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Πέτκοβιτς που ”τσίμπησε” την μπάλα και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και θα μπορούσε να μειώσει στο 84′ αλλά ο Μουργκ από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής σούταρε άουτ. Η μεγάλη του στιγμή ήρθε στο 94′ όταν ο Νέβιστιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την σέντρα-σουτ του Μουργκ από τα δεξιά.

Το 2-0 υπέρ των Κροατών παρέμεινε μέχρι το φινάλε και σε μία εβδομάδα από απόψε ο ΠΑΟΚ θα ψάξει μία μεγάλη υπέρβαση πρόκρισης στο γήπεδό του…

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ για το πρώτο παιχνίδι με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Κροατία δεν είχε κάποια έκπληξη. Ήταν ακριβώς η ίδια μ’ αυτή που αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή κόντρα στη Λαμία, με μια μοναδική (αναγκαστική) αλλαγή από την στιγμή που ο Άλι Σαμάτα δεν ταξίδεψε στο Ζάγκρεμπ και τη θέση στο αρχικό σχήμα πήρε ο Μπράντον Τόμας.

Ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κετζιόρα και Ότο τετράδα στην άμυνα, Οι Μεϊτέ και Οζντόεφ δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Κωνσταντέλια μπροστά τους, τους Τάισον και Α. Ζίβκοβιτς στα δύο άκρα και τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.