Πειραιάς: Πανικός και τεράστιες ζημιές από ισχυρή έκρηξη δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων και πανικόβαλε αρκετούς ανθρώπους σημειώθηκε δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά.

Ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων και αρκετοί πετάχτηκαν από τον ύπνο τους.

Ηταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων και πέταξε από τα κρεβάτια τους πολλούς ανθρώπους που ξύπνησαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Σημειώθηκε στις 03:20 σήμερα Παρασκευή και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο για τεράστιες ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, στο βενζινάδικο, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό, αλλά και στις γύρω πολυκατοικίες.

Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και προειδοποιητικό χτύπημα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, επισημαίνοντας ότι πριν κάποιο καιρό είχε σημειωθεί στο ίδιο μέρος και επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ισχυρό ωστικό κύμα

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι «λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση».

Στο σημείο μετέβη ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, αλλά δεν χρειάστηκε να κάνει ενέργειες καθώς δεν υπήρχε φωτιά. Επί τόπου βρίσκονται και ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ., αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

Πληροφορίες κάνουν λόγω για έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο τοιχίο δίπλα από το βενζινάδικο και γύρω από τον υπαίθριο χώρο, όπου βρίσκονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία υπέστησαν ζημιές από το ισχυρό ωστικό κύμα.\

Πηγή:in.gr