Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι έβαλαν στο στόχαστρο αμερικανικό πλοίο με εμπορευματοκιβώτια

Νωρίτερα, οι Χούθι ανακοίνωσαν διά στόματος του στρατιωτικού εκπροσώπου τους Γιαχία Σάρι ότι έβαλαν στο στόχαστρο αυτό που περιέγραψαν ως το «αμερικανικό» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Pinocchio στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Από τις 08:50 ως τις 12:50 (σ.σ. ώρες Σανάα· 07:50 ως 11:50 ώρες Ελλάδας), οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους από περιοχές ελεγχόμενες από τους Χούθι εναντίον του εμπορικού πλοίου Pinocchio, σκάφους υπό σημαία Λιβερίας, συμφερόντων Σιγκαπούρης. Οι πύραυλοι δεν έπληξαν το σκάφος και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που θεωρείται πως υποστηρίζονται από το Ιράν, έβαλαν στο στόχαστρο αυτό που περιέγραψαν ως το «αμερικανικό» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Pinocchio (φωτογραφία αρχείου, επάνω, με την προηγούμενη ονομασία του) στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπός τους Γιαχία Σάρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Οι Χούθι διαμηνύουν ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους

Το υεμενίτικο κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), γνωστότερο με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, διεμήνυσε μέσω του εκπροσώπου του Σάρι πως θα κλιμακώσει τις ενέργειες αυτής της φύσης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολύνεκρες επιδρομές

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, η οποία υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι χθες Δευτέρα εξαπολύθηκαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί, αποδιδόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, σε λιμένες και πόλεις στα δυτικά της χώρας που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν άλλοι 14.

Κατά το Αλ Μασίρα, τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στους Χούθι, χθες καταφέρθηκαν τουλάχιστον 17 αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές ελεγχόμενες από το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), γνωστότερο με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών στον κυριότερο λιμένα της χώρας στην πόλη Χοντάιντα, και σ’ αυτόν της πόλης Ρας Ισα.

Πηγή:in.gr