Δύο Ελληνοαυστραλές στη λίστα των πλουσιότερων γυναικών της Αυστραλίας για το 2024

Η ομογενής Debbie Kepitis στην εκδήλωση δημοπρασίας αλόγων Gold Coast 2019 Magic Millions Yearling Sales. Φωτογραφία: AAP/Glenn Hunt

 

Οι Debbie Kepitis και Kayla Itsines, διατηρούν σταθερή την παρουσία τους στη λίστα Rich Women List των 75 πλουσιότερων γυναικών στην Αυστραλία, την οποία κατάρτισε η εφημερίδα «Financial Review» με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Δύο ελληνικής καταγωγής γυναίκες επιχειρηματίες, συμπεριλήφθηκαν στη λίστα Rich Women List των 75 πλουσιότερων γυναικών στην Αυστραλία, την οποία κατάρτισε η εφημερίδα «Financial Review» με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Πρόκειται για τις Debbie Kepitis και Kayla Itsines, οι οποίες διατηρούν σταθερή την παρουσία τους για ακόμη μία χρονιά στη λίστα, ενισχύοντας έτσι την ελληνική εκπροσώπηση στον χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η κα Kepitis, διευθύντρια της εταιρείας διαχείρισης ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων, Ingham Property, γνωστή επίσης ως η κόρη του διάσημου ιδιοκτήτη δρομώνων ίππων, Bob Ingham, βρέθηκε στην 50ή θέση της λίστας, με την αξία της περιουσίας της να εκτιμάται ότι «αγγίζει» περίπου τα 320 εκατομμύρια δολάρια.

Μαζί με τον σύζυγό της Paul Kepitis, υποστηρίζουν ενεργά την «καριέρα» του αλόγου-πρωταθλητή που συμμετέχει σε ιπποδρομίες, Winx, διατηρώντας έτσι ζωντανή την κληρονομιά που άφησε πίσω ο πατέρας της.

Η Ελληνοαυστραλή γυμνάστρια και επιχειρηματίας Kayla Itsines κατατάχθηκε στην 67η θέση, με την αξία της να αποτιμάται στα 165 εκατομμύρια δολάρια στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η personal trainer, η οποία βρίσκεται πίσω από την εταιρεία του προγράμματος εκγύμνασης Bikini Body Training Company, ίδρυσε επίσης την κολοσσιαία αυτοκρατορία εκγύμνασης και την εφαρμογή διαδικτυακών προγραμμάτων γυμναστικής Sweat το 2015 με τον πρώην αρραβωνιαστικό της Tobi Pearce.

Η Ελληνοαυστραλή γυμνάστρια και επιχειρηματίας Kayla Itsines. Φωτογραφία: Kayla Itsines/Facebook

Μετά τον χωρισμό τους, η εταιρία τους πωλήθηκε το 2021 στον αμερικάνικο κολοσσό λογισμικού iFIT Health & Fitness Inc. έναντι του ποσού των 400.000.000 δολαρίων.

Παρά την αλλαγή στην ιδιοκτησία της επιχείρησης η κα Itsines, εξακολουθεί να είναι η κύρια personal trainer της εφαρμογής, ενώ αρκετά ακίνητα ανήκουν πλέον σε εταιρείες που συνδέονται με την ομογενή γυμνάστρια.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πλούτος των πιο ευκατάστατων γυναικών της χώρας αυξήθηκε κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, με ισχυρή τη γυναικεία παρουσία στους τομείς των φυσικών πόρων, της τεχνολογίας, των ακινήτων και της μόδας.

Μάλιστα, ο συνολικός πλούτος που διαχειρίζονται οι 75 οικονομικά «ισχυρότερες» γυναίκες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, ανέρχεται σε 151,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό εμφανώς αυξημένο από τα 116 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία διαχειρίζονταν οι πολυεκατομμυριούχες γυναίκες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι εκτιμήσεις του πλούτου των γυναικών που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα ολοκληρώνονται στις αρχές Μαρτίου, και βασίζονται σε υποθέσεις που προέρχονται από πληροφορίες οι οποίες είναι διαθέσιμες στο κοινό.