Τσιμπήματα: Αστακοκάραβα, φουρτούνες και απώλειες…

Τα σενάρια περί πρότασης στον Στέφανο Κασσελάκη για υπουργοποίησή του -την αναλήθεια των οποίων έχει τονίσει κατ΄ επανάληψη και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και Σύμβουλος Εκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνης Διαματάρης- διέψευσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Ας είμαστε σοβαροί, είναι αδιανόητο να λέγεται ότι πρότεινα κυβερνητική θέση στον Κασσελάκη. Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ μου. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το είπε», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

Επιπλέον, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής: «Ομιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα νόμο ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε αμέσως. Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάκτυλο. Αλλα ερωτάται και άλλα απαντάει. Ο νόμος ισχύει για όλους».

Αλλά εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και ο πρώην εκδότης και νυν Σύμβουλος Εκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνης Διαματάρης έχει “πληρώσει” με τον θώκο του υφυπουργού Εξωτερικών την συμμετοχή του σε εταιρείες του εξωτερικού. Εμφανίζετο, ως υφυπουργός, να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ -ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC, την εταιρεία δηλαδή που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα», όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD. Παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Για την ιστορική αλήθεια, και μετά λόγου γνώσεως (σ.σ. ως επί 15 χρόνια 1993-2007 υπηρετήσας ως διευθυντής και ως υπεύθυνος του Γραφείου Αθηνών του Εθνικού Κήρυκα), να επισημάνουμε ότι ο κ. Διαματάρης, με την εμπειρία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών στο τιμόνι του “Εθνικού Κήρυκα”,  από την θέση του υφυπουργού για τον Απόδημο Ελληνισμό είχε πολλά να προσφέρει και στην Ομογένεια και στην πατρίδα και στην “εθνική στρατηγική” που ακόμη ψάχνει τον μπούσουλά της.