Τσιμπήματα: Μην κάνουμε και την εκπλήρωση της “μίνιμουμ” υποχρέωσης, «ηρωικό σίριαλ»

Στο στρατόπεδο της Θήβας παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 16.00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Πριν μπει μέσα να υπηρετήσει για ένα 20ήμερο, «φρόντισε» να κάνει πολιτική ομιλία στην κεντρική πλατεία της πόλης. Δικαίωμά του.  Φυσικά και  οι φωτογραφίες, με πολίτες, με παιδιά, με σκυλιά κλπ. Κι αυτό δικαίωμά του είναι.

Ωστόσο πρέπει κανείς να αναλογισθεί ότι κάθε χρόνο κατατάσσονται περίπου 35.000 νεοσύλλεκτοι για να υπηρετήσουν πλήρη θητεία στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Χωρίς συνοδεία. Δίχως τυμπανοκρουσίες, Χωρίς φωτογραφίες. Άνευ δηλώσεων και συγκεντρώσεων. Πολλοί δε από τους νεοσύλεκτους με οικογένειες που αφήνουν πίσω τους. Ίσως κάποιοι και με προβλήματα επιβίωσης.

Αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε τη διαφορά μεταξύ ενός απλού νεοσύλεκτου οπλίτη και ενός οπλίτη που συμβαίνει να είναι και Πρόεδρος κόμματος και δη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αλλά μέχρις εκεί. Είκοσι μέρες όλες κι όλες  είναι αυτές, αναμένεται να απολυθεί μεταξύ 30 Μαρτίου και 5 Απριλίου. Μην κάνουμε και την εκπλήρωση της “μίνιμουμ” υποχρέωσης, «ηρωικό σίριαλ» ενόψη ευρωεκλογών!..