Ελληνοκύπρια η καλύτερη δικηγόρος ακινήτων της Αυστραλίας κάτω των 30 ετών

Το μέλλον δείχνει λαμπρό για την Ελληνοκύπρια, Ζωή Χριστοδούλου, αφού ήδη της απονεμήθηκε ο τίτλος της καλύτερης δικηγόρου ακινήτων της Αυστραλίας κάτω των 30 ετών.

Η κα Χριστοδούλου, η οποία εργάζεται για το δικηγορικό γραφείο Gadens στη Μελβούρνη, ήταν μεταξύ των πολλών φιναλίστ που συμπεριλήφθηκαν στα φετινά βραβεία Lawyers Weekly 30 Under 30.

Η έγκριτη ετήσια τελετή απονομής βραβείων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου στο Σίδνεϊ, αναγνωρίζει τους δικηγόρους υψηλών επιδόσεων κάτω των 30 ετών από όλη την Αυστραλία.

Η κα Χριστοδούλου, η οποία έχει ρίζες στην επαρχία Πάφου της Κύπρου, κέρδισε στην κατηγορία Real Estate και δήλωσε ότι ένιωσε «έκπληκτη και ευγνώμων».

«Αν και η αναγνώριση δεν ήταν ποτέ το κίνητρό μου, ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο που αυτό το βραβείο ήρθε από τους συνομηλίκους μου. Στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό και οποιαδήποτε επικύρωση και αναγνώριση είναι απλώς ένα πρόσθετο κίνητρο», είπε στον «Νέο Κόσμο» η 29χρονη δικηγόρος.

Δήλωσε ότι η εμπειρία του να βρίσκεται ανάμεσα σε συναδέλφους της με υψηλές επιδόσεις ήταν η δική της ανταμοιβή και ένας ακόμα λόγος για να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο.

«Ήταν τιμή μου να περιτριγυρίζομαι από νέους με τόσο εκπληκτικό ταλέντο και να μαθαίνω για το ταξίδι κάθε νικητή», είπε η κα Χριστοδούλου.

«Το κοινό θέμα σε κάθε ομιλία ήταν ο αντίκτυπος που είχε η υποστήριξη της οικογένειας του νικητή στην προσωπική ανάπτυξη του καθενός. Αυτό είχε απήχηση σε μένα, καθώς η οικογένειά μου είχε τεράστια συμμετοχή και επίδραση στο ταξίδι και την κατάρτισή μου ως δικηγόρος. Το βραβείο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς μου».

Η 29χρονη παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην προσπάθεια για επιτυχία στον συγκεκριμένο τομέα, που απαιτούν μεγάλη αφοσίωση και προσπάθεια για να ξεπεραστούν.

«Είμαι μια νεαρή γυναίκα δικηγόρος σε έναν αρκετά ανδροκρατούμενο τομέα της αγοράς ακινήτων (Real Estate). Οι στρατηγικές μου για να καταξιωθώ ήταν πάντα να παραμένω πιστή στον εαυτό μου, να χτίσω μια άριστη σχέση με τους ανθρώπους και να παράγω καλής ποιότητας δουλειά ώστε να κερδίσω τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη από τους πελάτες και τους συνομηλίκους μου», είπε.

Εκτός από την επαγγελματική της επιτυχία, η κα Χριστοδούλου αισθάνεται, επίσης, τεράστια υπερηφάνεια για την καταγωγή της, εξηγώντας ότι το σπίτι της οικογένειας του παππού της στο χωριό Κούκλια έχει αξιοσημείωτη ιστορική σημασία.

«Τα Κούκλια έχουν μια μακρόχρονη ιστορία και πολλές αρχαιότητες βρέθηκαν στην περιοχή. Το σπίτι της οικογένειας του παππού μου προστατεύεται πλέον από αυτήν την κληρονομιά και θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείο για να στεγάσει τα αριστουργήματα που βρέθηκαν στην περιοχή», ανέφερε στον «Νέο Κόσμο».

«Είχα την τύχη να ταξιδέψω στα Κούκλια πέρυσι, να γνωρίσω πολλά μέλη της οικογένειας που μένουν ακόμα στο χωριό και να δω το σπίτι του παππού μου. Ένιωσα μια βαθιά σύνδεση με την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, των ανθρώπων, της αρχιτεκτονικής και ένιωσα σαν να ήταν εκεί το δικό μου πατρικό σπίτι, μακριά από το σπίτι.

Πηγή:neoskosmos.gr