Ο Γιώργος Καρλάφτης Τελετάρχης της παρέλασης στη Νέα Υόρκη

Purdue defensive end George Karlaftis takes selfies with fans after being chosen by the Kansas City Chiefs with the 30th pick of the NFL football draft Thursday, April 28, 2022, in Las Vegas. (AP Photo/Jae C. Hong.

National Herald

Επιμέλεια: Χρήστος Μαλασπίνας

Νέα Υόρκη.- To “νέο αίμα” της ομογένειας στην Αμερική,  ο Ελληνοαμερικανός αθλητής των πρωταθλητών του NFL, Κάνσας Σίτυ Τσιφς, Γιώργος Καρλάφτης (George Karlaftis) θα είναι ο Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, δίνοντας μια διαφορετική σημασία στην φετινή κορυφαία εκδήλωση  για την Ελληνική Επανάσταση του 1821,  καθώς στο πρόσωπό του σμίγουν και εκπροσωπούνται όλες οι γενιές ομογενών στην Αμερικανική Ήπειρο, στέλνοντας, έτσι, ηχηρό μήνυμα ότι ο Ελληνισμός όχι μόνο δεν σβύνει αλλά, απεναντίας, εξακολουθεί να διατηρείται κατά το δυνατόν ισχυρός. Το γεγονός της συμμετοχής του Ελληνοαμερικανού αθλητή, αναμένεται να εκτοξεύσει το ενδιαφέρον για την μεγάλη εθνική εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού στην αμερικανική μεγαλούπολη, τόσο σε επίπεδο προσελεύσεως ομογενών στην παρέλαση, όσο και σε επίπεδο αμερικανικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ομογενειακού Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης, στην πανομογενειακή συγκέντρωση της Πέμπτης, ανακοινώθηκε ότι  ο Γιώργος Καρλάφτης, στην επικοινωνία του με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, Γιάννη Στρουμπάκη, επιβεβαίωσε ότι θα δώσει το “παρών” τόσο στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, όσο και το Δείπνο των Τελεταρχών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο Μανχάτταν, παραμονή της παρέλασης.

Ο Γιώργος Καρλάφτης, ο οποίος κέρδισε για δυο συνεχόμενα χρόνια το Σούπερ Μπόουλ με την ομάδα του Κάνσας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν ενταχθεί τα τελευταία χρόνια στην παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, με τον τίτλο του Μεγάλου Τελετάρχη.

Αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των λοιπών προσκεκλημένων.