Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ: Το επικοινωνιακό σόου του στρατιώτη Κασσελάκη

Αθήνα.- Γκρίνια και μουρμούρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη σε ρυθμούς «lifestyle», μετατρέποντας την ολιγοήμερη θητεία του στον Στρατό σε επικοινωνιακό σόου. Η τελευταία του συνέντευξη λίγο πριν μπει στο στρατόπεδο σε πρωινή εκπομπή άναψε φωτιές στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, με αρκετά στελέχη να μιλούν για «λάθος τάιμινγκ» και για ύφος που αποδυναμώνει το ηγετικό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για κάτι που φαίνεται και σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμπτει, αλλά, όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο Στ. Κασσελάκης είναι πίσω στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών όχι μόνο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η χαλαρότητα της τελευταίας συνέντευξης τον οδήγησε και στο ατόπημα με την «Καλλιόπη», την υπηρεσία του Στρατού για την καθαριότητα στις τουαλέτες.

Ερωτηθείς αν δεχθεί ως «αγγαρεία» να καθαρίσει την «Καλλιόπη», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε γελώντας ότι «υπάρχει και ένα σεξιστικό θέμα εδώ. Πρέπει να αλλάξει όνομα η “Καλλιόπη”. Να λέγεται “Καλλιόπος” ή “Κούλης” ξέρω ‘γώ».

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζεται ότι μετατρέπει σε ριάλιτι τη μόλις δύο εβδομάδων θητεία του και εκεί εντάσσουν αρκετοί και την κίνησή του να ζητήσει να είναι μέλος του αγήματος που παρέλασε στη Θήβα για την 25η Μαρτίου, γνωρίζοντας πως από τα χαράματα θα είχαν πιάσει θέση όλες οι πρωινές εκπομπές για να τον απαθανατίσουν με την παραλλαγή και το όπλο ανά χείρας.

Ανησυχία

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στις μεταξύ τους συζητήσεις, δεν έκρυβαν την ανησυχία τους, θεωρώντας πως η περίοδος της θητείας θα έδινε την ευκαιρία στον Στ. Κασσελάκη να εστιάσει στην αντιπολιτευτική τακτική και στις ευρωεκλογές. Αντί γι’ αυτό, είδαν χαλαρά και χιουμοριστικά βίντεο του στο TikTok και προσβλητικές αναφορές στον πρωθυπουργό, χωρίς καμία πολιτική διάσταση. «Αντί να συζητάμε για τα Τέμπη, όπου στριμώχτηκε η κυβέρνηση, απολογούμασταν για την “Καλλιόπη” του Κασσελάκη», έλεγαν στελέχη, φανερά ενοχλημένα από τη στάση του αρχηγού του κόμματος. Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη, καθώς οι «αντιφρονούντες» γνωρίζουν πολύ καλά πως η ηγεσία ψάχνει ευκαιρία για να τους «φορτώσει» οποιαδήποτε αποτυχία.

Από τη στιγμή, δε, που εμφανίζεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις να έχει επιστρέψει στη δεύτερη θέση και να αρχίζει να παίρνει διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν θέλει να «χρεωθεί» έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στη «μητέρα των μαχών», στις ευρωεκλογές, γι’ αυτό και οι μηχανές στην Κουμουνδούρου δουλεύουν στο φουλ, καθώς το κόμμα πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο. Την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε η πλατφόρμα στο i-syriza, όπου μπορούσαν να καταθέσουν όσοι επιθυμούσαν την υποψηφιότητά τους, με πάνω από 600 να δηλώνουν την πρόθεσή τους να δώσουν τη μάχη του σταυρού στις ευρωεκλογές.

Στην Κουμουνδούρου ξημεροβραδιάζονται εξετάζοντας τα βιογραφικά των υποψηφίων, προκειμένου να μην υπάρξουν στην πορεία δυσάρεστες εκπλήξεις όπως στο παρελθόν, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ώστε η Πολιτική Γραμματεία να ανάψει το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή όσων εγκριθούν στις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου.

Σύμφωνα με το πρώτο «ξεκαθάρισμα», φαίνεται πως περίπου 400 υποψηφιότητες θα διεκδικήσουν τις 35 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, καθώς τις υπόλοιπες πέντε κενές θέσεις θα τις καλύψει με προσωπικές του επιλογές ο Στ. Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στο παρασκήνιο πραγματοποιεί επαφές και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να «κλειδώσουν» υποψηφιότητες που θα κάνουν τη διαφορά και θα έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Οι μόνοι σίγουροι μέχρι τώρα είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Ελενα Κουντουρά, ενώ έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να μετακομίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, ο πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Τσίπρας, ο καθηγητής και σύμβουλος επί ευρωπαϊκών θεμάτων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, η βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου, αλλά και πρώην βουλευτές, όπως η Αννα Βαγενά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Υβριδική ψηφοφορία

Την ίδια στιγμή, γίνονται εσωτερικές συσκέψεις στην Κουμουνδούρου προκειμένου το κόμμα να είναι σε θέση να υποστηρίξει τεχνικά στις 14 Απριλίου και τον υβριδικό τρόπο ψηφοφορίας που έχει ζητήσει επιτακτικά ο Στ. Κασσελάκης σε προηγούμενες συνεδριάσεις οργάνων. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα εξασφαλίσει μεγάλη συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές. Ηδη, πάντως, ελήφθη απόφαση να ψηφίσουν για πρώτη φορά και τα μέλη αλλά και φίλοι και να στηθούν δύο κάλπες στα εκλογικά κέντρα.

Ο φόρτος εργασίας οδήγησε στη ματαίωση των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, καθώς δεν υπάρχει χρόνος, αλλά ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό που να μπορεί να τα «τρέξει», καθώς όλοι στην Κουμουνδούρου έχουν πέσει με τα μούτρα στη «μητέρα των μαχών». Το κενό αυτό θα καλυφθεί με τις περιοδείες που θα κάνει σε ολόκληρη τη χώρα ο Στ. Κασσελάκης τους επόμενους μήνες, καθώς και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου θα συναντηθεί με Ελληνες του εξωτερικού, αλλά και με την «έξοδο» βουλευτών και στελεχών στις περιφέρειές τους.

Πηγή:enikos.gr