Η Εθνική Ελλάδος στην Γεωργία για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024

Ένα ολόκληρο έθνος ζει και αναπνέει για τα 90′ λεπτά του Γεωργία – Ελλάδα. Στους κοινούς θνητούς φαντάζει ως η απόλυτη πίεση στην Εθνική μας ομάδα, όμως, οι παίκτες του Πογέτ έχουν έρθει υποψιασμένοι και έτοιμοι να κάνουν όπλο τους τον ενθουσιασμό των Γεωργιανών.

Στην Τιφλίδα όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας και σαφώς σε κάθε κομμάτι της άγρια όμορφης Γεωργίας δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην σκέφτεται το παιχνίδι της Τρίτης (26/03, 19:00, ALPHA, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24).

Οι Γεωργιανοί είναι σίγουροι και βροντοφωνάζουν πως δεν χάνουν το ματς αυτό για κανένα λόγο και με το τελευταίο σφύριγμα του Μαρτσίνιακ θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν την παρθενική τους πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Αφόρητα πιεστικό για την Ελλάδα, ε; Ή μήπως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο; Βάσει όσων έχουμε δει και έχουμε ακούσει τις μέρες που βρισκόμαστε στην γεωργιανή πρωτεύουσα η πίεση βρίσκεται στην αντίπαλη πλευρά σε αυτή του Βίλι Σανιόλ και του σούπερ σταρ Κβίτσα Κβαρατσχέλια.

Οι Γεωργιανοί ενώ έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια μια καλή ομάδα με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης και παρουσίας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης κάποια στιγμή στο μέλλον πιστεύουν πως στον τελικό της Ντινάμο Αρένα δεν υπάρχει αύριο. Στην ατμόσφαιρα, λοιπόν, αιωρείται ένα “ή τώρα ή ποτέ…”

Το μυστικό της Ελλάδας

Όλο αυτό το κλίμα ενθουσιασμού με τη σωστή διαχείριση του Πογέτ και των διεθνών όσο περνούν τα λεπτά στον αγώνα θα μετατρέπεται στο ισχυρότερο όπλο μας. Το στιλ του Ουρουγουανού και η φιλοσοφία, που έχει αποκτήσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια του rebuild της ομάδας, μάς έχουν κάνει περισσότερο κυνικούς σε κάτι τέτοια.

Κολλάει το σενάριο πως αυτό το παιχνίδι θα το πάρει ο περισσότερο έξυπνος ποδοσφαιρικά και πολλές φορές ο ενθουσιασμός θολώνει το μυαλό και οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια. Από τα λόγια των διεθνών, απ’ αυτά που είπε ο Πογέτ προκύπτει πως πάμε για να παίξουμε το παιχνίδι με κρύο αίμα και τίποτα άλλο.

Ο Κβαρατσχέλια θα το πάρει πάνω του

Το τι γίνεται στο άκουσμα του ονόματος του Κβάρα δεν περιγράφεται. Το χρυσωρυχείο του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είναι τα πάντα στην Γεωργία από… Θεός μέχρι κασκόλ που πωλείται σε κάθε γωνιά της Τιφλίδας.

Αυτός θα αναλάβει. Αλλά, δεν είναι μόνος. Οι Γεωργιανοί όπως ήδη έχετε διαβάσει έχουν καλό υλικό και είναι μαχητές. Ο τερματοφύλακας Μαμαρντασβίλι είναι αντιεμπορικός λόγω της θέσης του ωστόσο όταν κάνει τη μεγάλη μεταγραφή, ενδεχομένως και το καλοκαίρι, θα ανέβει στο επίπεδο του Κβαρατχσέλια. Ο Μαμαρντασβίλι, λοιπόν, είναι βαρόμετρο.

Είναι γενικά αρκετοί οι συμπαραστάτες του μέγκα σταρ και χρειάζεται προσοχή να μην γίνει όλο το πλάνο πάνω στον παίκτη της Νάπολι. Από τις δηλώσεις του Πογέτ φάνηκε ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο πάνω στο διάβασμα του Κβάρα, οπότε αν μπλοκαριστεί οι Γεωργιανοί θα πάθουν σημαντική αγωνιστική ζημιά.

Θα το πάνε στην ψυχή από εκεί και έπειτα και η Ελλάδα εκεί δείχνει ικανή να πάρει το ματς να μπει στο αεροπλάνο και στη διαδρομή για την επιστροφή ν’ αρχίζει να σχεδιάζει το ταξίδι στη Γερμανία. Μεγάλη μέρα η Τρίτη και όσοι έχουμε την τύχη να το ζήσουμε ας γίνει να το θυμόμαστε για πάντα λόγω της πρόκρισης της Ελλάδας.

Πηγή:sport24.gr