Μαϊάμι: Η Ριμπάκινα στον δρόμο της Σάκκαρη

Η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Ελενα Ριμπάκινα για τα προημιτελικά του Μαϊάμι.

Η Έλενα Ριμπάκινα (νο4 στον κόσμο) θα είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στους προημιτελικούς του Miami Open.

Ενα παιχνίδι που διήρκησε μία ώρα και 24 λεπτά, με την τενίστρια από το Καζακστάν να κλείνει «ραντεβού» με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία νωρίτερα είχε προκριθεί άνευ αγώνα μετά την αποχώρηση της Άννα Καλίνσκαγια λόγω τραυματισμού.

Η Ριμπάκινα τελείωσε το ματς με 5 άσους, κέρδισε το 80% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς της (33/41) και 50% στο δεύτερο (11/22), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις συνολικά 8 ευκαιρίες που είχε για να «σπάσει» το σερβίς της αντιπάλου της.

Σάκκαρη και Ριμπάκινα θα συναντηθούν στο κορτ για 4η φορά, με την τενίστρια από το Καζακστάν να έχει επικρατήσει δύο φορές, με την πιο πρόσφατη στα WTA Finals με 2-1 (6-0, 6-7, 7-6).

Ξεκούραστα στα προημιτελικά η Σάκκαρη

Στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι, χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί, πέρασε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς η αντίπαλός της, Ανα Καλίνσκαγια, αποσύρθηκε λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης, λόγω ενός προβλήματος στον αριστερό μηρό.

«Λυπάμαι, ανυπομονούσα να παίξω σήμερα. Δυστυχώς, δεν μου το επιτρέπει η υγεία μου. Ευχαριστώ για τη στήριξη», ανέφερε σε δήλωσή της η Ανα Καλίσνκαγια, που δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και αναγκάστηκε να αποσυρθεί λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Πηγή:in.gr