«Αγώνας δρόμου» της αρμόδιας επιτροπής για την προετοιμασία της παρέλασης στην Νέα Υόρκη

Τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης συζήτησαν για την προετοιμασία σε δείπνο εργασίας στον «Διόνυσο», μεέμφαση σε οργανωτικά και οικονομικά θέματα. Φωτογραφίες: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ.

Νέα Υόρκη.- Συνεχίζεται ο «αγώνας δρόμου» της αρμόδιας επιτροπής για την προετοιμασία της παρέλασης για την 203η επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, η οποία και πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο.

Το αυξημένο κόστος των υπηρεσιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως επίσης και η δυσκολία άντλησης δωρεών σε τομείς όπως το λεύκωμα και το λαχείο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προβληματίζουν τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης, που απευθύνουν κάλεσμα στην ελληνοαμερικανική ομογένεια, προκειμένου να στηρίξει την παρέλαση, έστω και την τελευταία στιγμή.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, το οποίο παρατέθηκε στην αίθουσα του εστιατορίου «Διόνυσος», ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, γνωστοποίησε πως ο αριθμός των αρμάτων που θα παρελάσουν στην 5η Λεωφόρο ανέρχεται στα 30, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή. Παρόλα αυτά, τόνισε πως οι αρμόδιες υποεπιτροπές θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες ούτως ώστε να συλλέξουν τις δωρεές, ιδίως αυτές που εκκρεμούν και υπολογίζονται ως υποσχέσεις.

Νομική Καστανά, Φίλιπ Κρίστοφερ, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης και Γιάννης Στρουμπάκης. . Φωτογραφίες: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Από την πλευρά της, η συμπρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Νομική Καστανά, τόνισε πως ο απολογισμός των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα του Μαρτίου είναι θετικός, αναφερόμενη στη γιορτή για την 25η Μαρτίου, που έλαβε χώρα παραμονή της εθνικής γιορτής στην Πλατεία Αθηνών, όπως επίσης και τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Γιάννης Στρουμπάκης, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη δεξίωση στο ξενοδοχείο «Χίλτον», τόνισε πως οι κρατήσεις συνεχίζονται, ενώ αναφέρθηκε και στον Μεγάλο Τελετάρχη και δις πρωταθλητή NFL, Γιώργο Καρλαύτη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για τη νέα γενιά. Παράλληλα, ο γνωστός ομογενής, Μάρκος Μαρινάκης, μετέβη στον «Διόνυσο» και παρέδωσε μια επιταγή 5.000 δολαρίων για την κράτηση τραπεζιού στο «Χίλτον».

Τέλος, ο Φίλιπ Κρίστοφερ ανακοίνωσε πως ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλης Πάλμας, δεν θα δώσει τελικά το «παρών», ένεκα προσωπικού προβλήματος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως θα υπάρχει άλλη κυβερνητική εκπροσώπηση από την Κύπρο.

Πηγή: ekirikas.gr