Συνεχίζεται η απαξίωση της Ομοσπονδίας ΕΣΝΥ: Έκκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στους Συλλόγους

Από αριστερά διακρίνονται οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Γεώργιος Κίτσιος και Γεώργιος Μεϊντάσσης σε μια από τις πρόσφατες συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Υόρκη.- Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία εκλέχτηκε τον περασμένο Ιούνιο από την γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης καλεί τους προέδρους και τους εκπροσώπους των συλλόγων και των κοινοτήτων – μελών της Ομοσπονδίας, όπως το βράδυ της Δευτέρας, 8ης Απριλίου 2024 προσκομίσουν στην Επιτροπή τα δικαιολογητικά και τις επιταγές μέσω των οποίων θα πιστοποιηθεί η νομιμότητά τους.

Η Επιτροπή θα αναμείνει τους αντιπροσώπους στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια από τις 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. προκειμένου να πιστοποιηθεί η νομιμότητα και συνάμα να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Παράλληλα εκφράζει την απογοήτευσή της διότι η φερόμενη ως πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων δεν τους παρέδωσε ως όφειλε τα κατάστιχα και τα μητρώα των συλλόγων που είχε στην κατοχή της.

Και σαν να μην αρκούσαν τα εμπόδια και οι τρικλοποδιές που κατά καιρούς προέβαλαν προχώρησαν στην συγκρότηση δικής τους επιτροπής θεσμών και διαφάνειας.

Τουναντίον το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας υπό την προεδρία του Γιώργου Γεωργόπουλου, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, παρέδωσε τα κατάστιχα και προσπάθησε με κάθε τρόπο να σταθεί αρωγός στο έργο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας:

Αγαπητά μέλη της Ομοσπονδίας,

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει δουλέψει για σχεδόν ένα χρόνο σαν ανεξάρτητος θεσμός, στο να συλλέξει τα απαραίτητα έγγραφα, και τις απαραίτητες επιταγές έτσι ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα των συλλόγων.

Η επιτροπή προτάθηκε και εκλέχθηκε από την ολομέλεια τον προηγούμενο Ιούνιο και δεσμεύτηκε να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα που προτάθηκε από το προεδρείο. Το τότε προεδρείο απαρτιζόταν από τον κ. Δήμο Σιώκη, και την κ. Νομική Κάστανα. Αυτή την μέρα προταθήκαμε και δευτερωθήκαμε ενώπιον της ολομέλειας.

Στην πρώτη μας συνεδρίαση τον Αύγουστο με την παρουσία του κ. Καλαμαρά, ο οποίος κάλεσε και την συνάντηση, έχοντας απαρτία εκλέξαμε πρόεδρο και γραμματέα ομόφωνα. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κύριος Κίτσιος και γραμματέας ο κύριος Καραγκούνης. Ψηφίστηκαν από τον κύριο Μεϊντάση, τον κ. Γκόρο, το κ. Κωστόπουλο, και τον κ. Σερέτη. Απουσίαζαν ο κ. Βουρνάς, και η κ. Σφυροπούλου.

Δέχθηκαμε πάρα πολλές παρεμβολές εκ μέρους του κυρίου Καλαμαρά, αλλά με την προεδρία του κ. Κίτσιου κρατήσαμε ουδέτερη στάση παρότι δεν κατάθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα από πλευράς τους.

Ο κ. Γεωργόπουλος μας έφερε όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί και την δικαστική απόφαση, που το δικαστήριο τον δικαιώνει να κρατήσει όλα τα έγγραφα της Ομοσπονδίας. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε γενική καταστατική συνέλευση και ζητήθηκε από τους παρόντες να ψηφίσουν χωρίς να έχουν ελεγχθεί τα σωματεία τούς από την επιτροπή μας. Επίσης παρουσίασε ο κ. Καλαμαράς ότι υπάρχουν επιστολικές ψήφοι, όπου απαγορεύεται ρητά από το καταστατικό της ομοσπονδίας. Γι’ αυτό το λόγο η επιτροπή μας αποχώρησε. Μετά την αποχώρηση μας, όπου αποχώρησαν και άλλα σωματεία, πρόσθεσαν παρανόμως και άλλα μέλη στην επιτροπή μας. Όπου εμείς έως και σήμερα δεν αναγνωρίζουμε.

Λόγο της παρελάσεως πάρα πολλά σωματεία δέχονται πιέσεις να παραδώσουν την συνδρομή για την ομοσπονδία και το μητρώο των συλλόγων στους καταληψίες που δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο στην Ομοσπονδία. Επίσης έχει φτιαχτεί μια παράνομη επιτροπή Ελέγχου και Μελών που προεδρεύει ο κ. Βουρνάς, χωρίς να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια για να καταπατήσει την νόμιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.

Σαν επιτροπή παραμένουμε στις θέσεις και τις αξίες μας και έχουμε πάντα γνώμονα το καλό της ομοσπονδίας. Παρακαλούμε όλα τα Σωματεία και όλους τους Ομογενειακούς φορείς όπως παραδώσουν τα μητρώα και την συνδρομή προς την Ομοσπονδία για τα έτη 2023 και 2024 ΜΟΝΟ στην νόμιμα εκλεγμένη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, την Δευτέρα 8 Απριλίου, 2024 από τις 6.00 μ.μ. με 9.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε τηλεφωνήστε στον κ. Καραγκούνη στο (646) 372-8877

Το παρόν κείμενο συντάχθηκε από τους κ. Κίτσιο, κ. Καραγκούνη, και κ. Μεϊντάση

Πηγή:anamniseiw.net