Μόντε Κάρλο: Αποσύρθηκε ο Ντζέρε, προκρίθηκε στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς

Ο Λάζλο Ντζέρε εγκατέλειψε στην αρχή του δεύτερου σετ (6-3, 3-2) και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Στον δεύτερο γύρο του Μόντε Κάρλο προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του πρώτου χωμάτινου Masters της φετινής σεζόν, μετά από απόσυρση του αντιπάλου του, Λάζλο Ντζέρε, στις αρχές του δεύτερου σετ (6-3, 3-2). Ο Ελληνας τενίστας ήταν καλύτερος από τον Σέρβο και έφτασε με σχετική άνεση στην κατάκτηση του πρώτου σετ, ενώ στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με μπρέικ 3-2, πριν αποσυρθεί ξαφνικά ο Λάζλο Ντζέρε.

Στο πρώτο σετ ο συμπατριώτης μας μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με μπρέικ 3-1, ενώ λίγο αργότερα έκανε νέο μπρέικ για το 5-1. Ο Σέρβος μείωσε σε 5-3, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε. Εφτασε στο 6-3 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 2-2, όταν ο Ελληνας τενίστας έκανε μπρέικ για το 3-2. Σε εκείνο το σημείο ο Ντζέρε αποσύρθηκε και ο Τσιτσιπάς πέρασε στην επόμενη φάση του Μόντε Κάρλο, το οποίο είχε κατακτήσει το 2021 και το 2022.

Μια διοργάνωση στην οποία ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα πηγαίνει εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια, με τον 25χρονο να ψάχνει στο Μόντε Κάρλο τον πρώτο του τίτλο για το 2024.