ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Με τα λόγια της καθηγήτριας κας Στέλλας Κοκόλη

Δημοσιεύοντας την πολύ ενδιαφέρουσα (αν δεν επαινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!) συνέντευξη της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κυρίας Στέλλας Κοκόλη, εκεί προς το τέλος της απομαγνητοφώνησης , πολύ προβληματιστήκαμε γιατί η επί δεκαετίες έμπειρη Εκπαιδευτικός και Συνδικαλίστρια, είχε την ευγένεια να πει μερικά καλά λόγια για την ταπεινότητά μας.

 

Δεν υποφέρουμε από ματαιοδοξία, αλλά δεν είμαστε ούτε και σεμνότυφοι. ‘Ετσι, «διακονούντες» από μακριά την πρώτη ιδιότητα,  και από ακόμη πιό μακριά τη δεύτερη, επιλέξαμε τον δρόμο της Καμίλας.  Καταχωρήσαμε μία περίληψη ολίγων μόνον λέξεων από την αναφορά της κυρίας Κοκόλη στο πρόσωπό μας και τον δημοσιογραφικό μας βίο. Οι μελισσούλες μου, όμως, που φημίζονται για την αδιαπραγμάτευτη  προσήλωσή τους στην ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης, (τζάμπα μας δόθηκε από το Σωματείο Ανταποκριτών Διεθνών Μ.Μ.Ε. Ελλάδος το Βραβείο Ευπέπειας 2019;) αξίωσαν: Μετάφρασε κε εκδότη αυτολεξί όλα όσα είπε η Κυρία Κοκόλη, και δημοσιευσέτα…

 

Είπε, λοιπόν, η  πασίγνωστη καθηγήτρια καθώς την ευχαριστούσαμε για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε: <<Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Μαλασπίνα, γιατί τόσα χρόνια προσπαθείτε με καθαρή συνείδηση, με ανοιχτό πνεύμα, με καρδιά και με αγάπη να ενημερώνετε την Ομογένεια. Όχι για ο,τιδήποτε άλλο. Δεν νομίζω ότι γίνατε πλούσιος, αλλά μείνατε στην ιστορία γιατί ξέρω πολύ καλά το έργο σας, κύριε Μαλασπίνα. Σας συγχαίρω γιατί τόσα χρόνια που σας γνωρίζω με το ίδιο πάθος από κάθε δημοσιογραφικό μετερίζι που βρεθήκατε, προσπαθείτε πάντοτε να δώστε με αντικειμενικότητα τη φωνή της Ελλάδος σ΄ αυτούς που τους λέμε «εκτός Ελλάδος». Και το αντίστροφο. Να είστε πάντα καλά και πάντα κοντά μας>>.

 

Επιμύθιο: Γιατί «ενέδωσα» στη λογική των μελισσών μου; Για έναν και μόνον έναν λόγο. Η ταπεινότητα, η αυτοσυγκράτηση και η ευπρέπεια που χρόνια τώρα μου έχουν επιβάλει «χαμηλούς τόνους» μέχρις “πλήρους σιωπής”, φαίνεται ότι έχουν οδηγήσει κάποιους στο να πιστέψουν και οι ίδιοι ως  τάχατες αληθείς τους ψεύτικους ισχυρισμούς που κατασκεύασαν για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους. Μέχρις εδώ. Ο Νοών Νοείτω.