Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» την δεύτερη θέση και έβαλε πλώρη για Βερολίνο

Το «τριφύλλι» νίκησε την Άλμπα με 84-75 , πήρε το πλεονέκτημα έδρας για τα play off της Euroleague και περιμένει να μάθει αντίπαλο από τα play in, όντας φαβορί για μια θέση στο φετινό final 4

Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε για τρεις περιόδους, έκανε απόψε το καθήκον του κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στο κλειστό του ΟΑΚΑ.  Νίκησε με 84-75 και τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια της Euroleague, έχοντας πλεονέκτημα έδρας στα play-off.

 

Eκεί όπου θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού από τα play in, ανάμεσα στον 7o και τον 8ο της βαθμολογίας.

Στην έβδομη θέση είναι οριστικά η Μακάμπι και η όγδοη θα καταλήξει στον νικητή του αυριανού Μπολόνια-Μπασκόνια. Όποιος και αν είναι αντίπαλος από αυτές τις τρεις ομάδες, ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί για μια θέση στο Final4 του Βερολίνου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά μουδιασμένος στο παιχνίδι, φαινόταν αγχωμένος για την τελική επίτευξη του στόχου της δεύτερης θέσης και η αδιάφορη Άλμπα προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 23-17. Στη δεύτερη περίοδο το Τριφύλλι ανέβασε την απόδοσή του αλλά όχι τόσο, ώστε να ξεφύγει στο σκορ, έχοντας ισχνό προβάδισμα στο ημίχρονο, 38-37.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το ”τριφύλλι” βελτιώθηκε αλλά το 57-50, έγινε άμεσα 60-63 για τους Γερμανούς στο 30′, οι οποίοι έδειχναν έτοιμοι να κάνουν την ζημιά παρά το γεγονός πως έπαιζαν με πολλές απουσίες.

H oμάδα του Εργκίν Αταμάν, όμως, σοβαρεύτηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, έπαιξε με το μαχαίρι στα δόντια, o Kώστας Αντετοκούνμπο άναψε την φωτιά στην άμυνα και το ”τριφύλλι” βρίσκοντας μεγάλα σουτ από την περιφέρεια με Γκριγκόνις, Σλούκα και Ναν, έτρεξε ένα σερί 13-0 και… καθάρισε το παιχνίδι, στέλνοντας γρήγορα την διαφορά στο +10, 73-63.

Tα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους ”πράσινους” να φτάνουν στην επικράτηση με 84-75.

Ο Ναν με 28 πόντους, ο Σλούκας με 16 και 7 ασίστ, ο Γκριγκόνις με 11 πόντους και ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 9 πόντους και 4 τάπες ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

Tα δεκάλεπτα: 17-23, 38-37, 60-63, 84-75.

Πηγή:naftemporiki.gr