Γεώργιος Γεωργόπουλος: Κρίση θεσμών, αξιών και διαφάνειας στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Αναστάσιος Καραγκούνης, Γεώργιος Μεϊντάσης και Γεώργιος Γεωργόπουλος κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπό το εξόριστο Διοικητικό Συμβούλιο, που έλαβε χώρα στον Μίνωα. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

 

Νέα Υόρκη.- Ως κρίση θεσμών, αξιών και διαφάνειας χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ο πρόεδρος του εξόριστου Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Γεωργόπουλος, σε ανοικτή επιστολή του προς την Ομογένεια, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος στηλιτεύει, για μια ακόμη φορά, τις διεργασίες που έλαβαν χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την περασμένη εβδομάδα, δρομολογούμενες από τη Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, όπως επίσης και τις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο του Λαζάρου, κάνοντας λόγο για «παντοδυναμία των Συλλόγων – σφραγίδων», όπως επίσης και για «Δον Κιχώτες» που επιδιώκουν προεδρικά αξιώματα.

«Τα τρία αυτά χρόνια ήταν από τα πιο επώδυνα και συνάμα τραγικά, διότι ήρθαν να αποδείξουν ότι η κρίση που διέρχεται η Ομοσπονδία είναι κρίση θεσμών, αξιών και σε τελική ανάλυση κρίση διαφάνειας. Το διήμερο συνέδριο που συγκάλεσε η φερόμενη ως Επιτροπή των Πρώην Προέδρων ήρθε να αποδείξει ότι οι σφραγίδες είναι παντοδύναμες και μπορεί να παράσχουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε έχεις βλέψεις για τον προεδρικό θώκο να τις εκπληρώσει, όπως ο Δον Κιχώτης το όνειρό του», αναφέρει ο κ. Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 κάνει μια αναδρομή στα γεγονότα, υπενθυμίζοντας ότι η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, στην οποία αρχικά συμμετείχε, οι εμπλεκόμενοι, όταν ανέλαβαν τα ηνία τον χειμώνα του 2021, είχαν δεσμευτεί για διενέργεια εκλογών το ίδιο καλοκαίρι, μια προοπτική στην οποία, όπως αναφέρει, η πλειοψηφία της Επιτροπής υπαναχώρησε, με αποτέλεσμα τον διχασμό, που κατέληξε σε δικαστική διαμάχη.

«Πέρασαν τρία περίπου χρόνια από την κατάληψη του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου και τον διασυρμό της Ομοσπονδίας στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης. Ως πρώην πρόεδρος προσπάθησα να τηρήσω την εντολή της γενικής συνέλευσης του Φεβρουαρίου 2021 για την προετοιμασία της οργάνωσης για τη διενέργεια των εκλογών εντός του Ιούνιου του 2021. Η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων όχι μόνο δεν αξιώθηκε να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης της γενικής συνέλευσης και κατ’ επέκταση της ομογένειας, αλλά προκάλεσε τον διασυρμό και τον διχασμό της», τονίζει ο κ. Γεωργόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση πως τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα εν ζωή μέλη του είχαν οριστεί τότε στη Διοικούσα Επιτροπή (Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Νίκος Διαμαντίδης, Ηλίας Τσεκερίδης και Απόστολος Τομόπουλος) θα πρέπει να απολογηθούν, όταν επανέλθει μια κοινώς αποδεκτή ομαλότητα στην Ομοσπονδία.

«Επωφελούμενος της ευκαιρίας θέλω να επαναλάβω ότι οι πρώην Προέδροι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μηδενός εξαιρουμένου, είμαστε υπόλογοι και πρέπει -συμπεριλαμβανομένου και εμού που για δύο δεκαετίες απείχα από τα διοικητικά συμβούλια- να παραπεμφθούμε οικειοθελώς στο πειθαρχικό συμβούλιο και εν συνεχεία στην κρίση της γενικής συνέλευσης», τονίζει ο κ. Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος επαναλαμβάνει πως το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον ίδιο -το οποίο λειτουργεί ως διοίκηση εκτός Σταθακείου- έχει εξαγγείλει εκλογές για τις 2 Ιουνίου, καλώντας άπαντες να παρέχουν τα στοιχεία ταυτοποίησης του Συλλόγου στην Επιτροπή Διαφάνειας με πρόεδρο τον Γεώργιο Κίτσιο, δηλώνοντας δημόσια πως δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καλώντας τους υπόλοιπους πρώην προέδρους να πράξουν το ίδιο.

«Προσωπικά δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές και καλώ και προκαλώ όλους τους πρώην προέδρους να παραιτηθούν πάραυτα και τους διαβεβαιώνω ότι εάν εμείς αποχωρήσουμε η Ομοσπονδία την ίδια ώρα θα βρει το δρόμο της. Θα απαλλαγεί από τους συλλόγους σφραγίδες και τα φαντάσματα του χθες και τον ερχόμενο Ιούνιο θα εκλέξει μια ηγεσία απηλλαγμένη από τις αμαρτίες των δύο τελευταίων δεκαετιών», καταλήγει ο κ. Γεωργόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές από τη Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων διεξήχθησαν κανονικά το Σάββατο του Λαζάρου στο Σταθάκειο, παρά τις παρεμβάσεις και παραιτήσεις υποψηφίων τα τελευταία 24ωρα πριν τις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της αντίπερα όχθης επιμένουν να μην αναγνωρίζουν τη διαδικασία, εκφράζοντας την εκτίμηση πως θα υπάρχουν άλλου είδους εξελίξεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

Πηγγή:ekirikas.gr