Άγιοι Ανάργυροι: «Ξηλώνονται» οι αστυνομικοί-αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας της Κυριακής – Αυτές θα είναι οι ποινές τους

Ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» και άκουσε ζωντανά τη δολοφονία της θα λάβει την πιο ελαφριά ποινή, πιθανότατα κάποιο πρόστιμο.

Αθήνα.- Ξηλώνουν τα γαλόνια στους τρεις αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, που βρίσκονταν στο τμήμα το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και της Κατερίνας Μαστραντωνάκη, στο πόρισμα της ΕΔΕ προτείνονται οι ανώτερες ποινές για τρεις αστυνομικούς που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης.

Πιο ελαφριές είναι οι ποινές για τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Οι αξιωματικοί που έκαναν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ερεύνησαν τα λάθη και τις παραλείψεις των τριών ελεγχόμενων αστυνομικών του Α.Τ.  το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, τους στέλνουν σπίτι τους.

Το Star αποκαλύπτει τις ποινές:

Η επόπτρια και υποδιοικητής του τμήματος που ήταν εκεί, προτείνουν οι αξιωματικοί να μπει σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης.

Θεωρούν ότι λόγω θέσης εκείνο το βράδυ δεν έκανε σωστό συντονισμό της υπόθεσης, άφησε το ζευγάρι να φύγει και δεν κάλεσε η ίδια το περιπολικό.

Ακριβώς την ίδια  ποινή προτείνουν και για την αξιωματικό υπηρεσίας, καθώς εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν η πρώτη που ήρθε σε επαφή με το άτυχο κορίτσι.

Οι αξιωματικοί που έκαναν την έρευνα τη ρώτησαν γιατί  δεν κάλεσε η ίδια την Άμεση Δράση, γιατί την άφησε να φύγει και δεν ενημέρωσε το Διοικητή της.

Σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης και η αξιωματικός υπηρεσίας.

Καταπέλτης είναι η ΕΔΕ και για τον σκοπό στο φυλάκιο, μπροστά στο οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή. Οι αξιωματικοί μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι δεν επόπτευσε σωστά τον χώρο, δεν βγήκε έγκαιρα από το φυλάκιο και δεν ρώτησε το ζευγάρι τι θέλουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μιλώντας αποκλειστικά το περασμένο Σάββατο στην Τασούλα Παπανικολάου, ο πατέρας της Κυριακής ζητούσε δικαίωση.

Ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» και άκουσε ζωντανά τη δολοφονία της θα λάβει την πιο ελαφριά ποινή, πιθανότατα κάποιο πρόστιμο.

Για αυτή την φράση είπε στους ανώτερους αξιωματικούς:

«Η έκφραση αυτή ελέχθη εν τη ρύμη του λόγου, δεν ελέχθη με σκοπό να προσβάλλει η να ειρωνευτεί την καλούσα και μάλιστα αμέσως μετά,   χωρίς χρονοτριβή, της πρότεινα να αποσταλεί περιπολικό στο σπίτι της».

Το πόρισμα έχει παραδοθεί στον Συνήγορο του Πολίτη που θα το εξετάσει προκειμένου να διαπιστώσει ότι όλα έγιναν σωστά από την ΕΛΑΣ. Η τελεσίδικη απόφαση θα βγει και σε συνάρτηση με την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

«Θα περάσουν από το πενταμελές πειθαρχικό της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ενδέχεται να κάνει την πρόταση δεκτή και να τους αποτάξει από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας» σχολίασε στο Star σχετικά με τη διαδικασία ο αστυνομικός αναλυτής Στράτος Μπαλάσκας.

Οι συνήγοροι της μητέρας της Κυριακής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα απευθυνθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού δεν έχουν λάβει ακόμα  το πόρισμα της ΕΔΕ.

Πηγή:newpost.gr