Σε αποκλειστική μετάδοση από το ΕΡΤΝews τo σημερινό debate για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Απευθείας από το ΕΡΤNews και το ertnews.gr θα μεταδοθεί σήμερα, από τις 16:00 έως τις 17:45, το Eurovision Debate” στις Βρυξέλλες, μεταξύ των πέντε κορυφαίων υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η μετάδοση της τηλεμαχίας από το ΕΡΤNews θα γίνει με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα και τη νοηματική.

Το debate οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα μεταδοθεί επίσης από διαδικτυακές πλατφόρμες σε όλη την Ευρώπη και θα διανεμηθεί σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς παγκοσμίως από το Eurovision News και την υπηρεσία Europe by Satellite του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη σύνδεση για την Ελλάδα, από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, θα κάνει η δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews Κλειώ Νικολάου, ενώ ένας πολίτης θα μπορέσει να θέσει ερώτημα στους υποψηφίους στον τομέα «Σύνορα και Μετανάστευση».

Θα συμμετάσχουν οι:

  • Walter Baier (Αυστρία), Ευρωπαϊκή Αριστερά
  • Sandro Gozi (Ιταλία), Renew Europe Now
  • Ursula von der Leyen (Γερμανία), Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)
  • Terry Reintke (Γερμανία), Ευρωπαίοι Πράσινοι
  • Nicolas Schmit (Λουξεμβούργο), Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES)

Οι πέντε υποψήφιοι θα τοποθετηθούν σε σειρά κρίσιμων θεμάτων. Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της Ε.Ε., από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές δημοσιογράφους.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν, επίσης, να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις από τους συντονιστές. Η νέα αυτή μορφή ερωταπαντήσεων, γνωστή ως «spotlight», θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην τηλεμαχία.

Ειδικές εκδηλώσεις για τη ζωντανή παρακολούθηση της συζήτησης θα διοργανωθούν από δημόσια μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ε.Ε., σε συνεργασία με τα κατά τόπους Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ERTnews.gr