Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου

Οι εκλογείς του εξωτερικού θα πρέπει να αποστείλουν τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη 28 Μαΐου, ενώ οι διαμένοντες στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Η διαδικασία παράδοσης του εκλογικού υλικού σε 202.516 εκλογείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε πάνω από 120 χώρες του εξωτερικού σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έως το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Μαΐου το είχαν παραλάβει πάνω από 194.000, δηλαδή περίπου το 96% των εγγεγραμμένων.
Το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν στο κέντρο διαλογής επιστολικής ψήφου, μέσω κούριερ, τα σφραγισμένα ψηφοδέλτια πάνω από 60.000 εκλογέων, που σημαίνει ότι δεν έχουν παραληφθεί τα ψηφοδέλτια από τους 2 στους 3 ψηφοφόρους.

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00. Για να είναι εντός της προθεσμίας, οι εκλογείς του εξωτερικού θα πρέπει να αποστείλουν τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο το αργότερο μέχρι μεθαύριο Τρίτη 28 Μαΐου, ενώ οι διαμένοντες στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας και έως την Τρίτη 4 Ιουνίου στην περίπτωση που καταθέσουν τον φάκελο απευθείας σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.

Αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί. Σε αυτή την περίπτωση όπως και για όσους δεν στείλουν καθόλου τον φάκελο, θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμένοι την ημέρα των εκλογών, αλλά μετά τις 11.00 το πρωί.

Πηγή:doryforos-europa.blogspot.com