Το MV Amber Star.gr παρέλαβε η M/Maritime

Ο στόλος υπό την πλήρη διαχείριση της εταιρείας ανέρχεται συνολικά σε 18 ιαπωνικά πλοία ξηρού φορτίου με μέση ηλικία 6,7 έτη.

Στις 21 Μαρτίου 2024, η M/Maritime παρέλαβε το MV Rising Sky.gr, ένα πλοίο χωρητικότητας 63.405 dwt που ναυπηγήθηκε το 2017 από την Imabari Shipbuilding στην Ιαπωνία, όπως είχε προγραμματιστεί, μετά την ολοκλήρωση μιας πενταετούς συμφωνίας ναύλωσης με Ιάπωνες πλοιοκτήτες.

Δύο μήνες αργότερα, η εταιρεία παρέλαβε το MV Amber Star.gr, ένα πλοίο χωρητικότητας 37.692 dwt που ναυπηγήθηκε το ίδιο έτος στο ίδιο ναυπηγείο στην Ιαπωνία.

Το MV Rising Sky.gr παραδόθηκε ομαλά υπό την πλήρη διαχείριση της εταιρείας στο λιμάνι Kakinada στην Ινδία, και αναχώρησε αμέσως για το πρώτο του ταξίδι.

Το MV Amber Star παραδόθηκε ομαλά υπό την πλήρη διαχείρισή της M/Maritime στις 20 Μαΐου 2024 στο λιμάνι Acajutla στο Ελ Σαλβαδόρ.

Είναι το τέταρτο πλοίο κατασκευής Imabari που παραδίδεται υπό τη διαχείριση της M/Maritime από την ίδρυση της εταιρείας.

Η M/Maritime  διαχειρίζεται επί του παρόντος άλλα τέσσερα πλοία κατασκευής Mitsui, τρία πλοία κατασκευής Saiki, τρία πλοία κατασκευής Hakodate, δύο πλοία κατασκευής JMU, ένα πλοίο κατασκευής Oshima και ένα πλοίο κατασκευής Sin Kurushima.

Μετά από αυτές τις δύο παραδόσεις, ο στόλος υπό την πλήρη διαχείριση της εταιρείας ανέρχεται συνολικά σε 18 ιαπωνικά πλοία ξηρού φορτίου με μέση ηλικία 6,7 έτη.

Όλοι οι ναυτικοί και στα δύο πλοία έχουν ήδη εργαστεί σε πλοίο της εταιρείας.

Η M/Maritime  σημειώνει ότι οι 5ετείς μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης υπεγράφησαν με τους Ιάπωνες πλοιοκτήτες το 2019, έτος κατά το οποίο η εταιρεία παρέλαβε πέντε πλοία, όλα κατασκευασμένα στην Ιαπωνία.

Πηγή: naftemporiki.gr