Καιρός: Καταιγίδες και βορειάδες

Αθήνα.- Η επιδείνωση του καιρού είναι ήδη αισθητή σε Ιόνιο και Πελοπόννησο με περισσότερους από 8.000 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας. Βροχές και καταιίδες αναμένονται το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κύθηρα, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι ως 7 Μποφόρ με θερμοκρασία το μεσημέρι από 20 ως 26 βαθμούς η μέγιστη στα ανατολικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΕΡΤnews, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες βροχές με τη θερμοκρασία από 16 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κυρίως το πρωί στα βόρεια με τους ανέμους ως 5 Μποφόρ.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ενισχύονται οι άνεμοι ως και τα 8 Μποφόρ στο Αιγαίο ενώ βροχές και καταγίδες αναμένονται από τη Μαγνησία και νοτιότερα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι στους 26 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με πορτοκαλί προειδοποίηση που κάνει λόγο για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων, από το τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά της χώρας.

Αναλυτικότερα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Το Σάββατο (26-09-2026):

  • Στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι.
  • Στη Πελοπόννησο καθώς και στα Κύθηρα (κυρίως ν. Μεσσηνίας, ν. Σπάρτης και ανατολική Αρκαδία) από το μεσημέρι έως τις βραδινές ώρες.

Την Κυριακή (27-09-2026)

Στην Εύβοια από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι.

Live η πορεία της κακοκαιρίας: