Αυτή είναι η πιο φιλική πόλη του κόσμου

Και ένας ιδανικός προορισμός.

Μόλις τρεις ώρες από τη φασαρία της πόλης του Δουβλίνου, βρίσκεται το Galway, μια μικρή πόλη που κάνει τους τουρίστες να αισθάνονται καλοδεχούμενοι.

Spanish ArchΚάθε χρόνο, το Travel + Leisure δημοσιεύει μια έρευνα με τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου, ζητώντας από τους αναγνώστες του να αναφέρουν ποια περιοχή τους κάνουν να αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτοι. Τη φετινή χρονιά, το Galway στην Ιρλανδία κέρδισε τις καρδιές των ταξιδιωτών.

Το Galway, με πληθυσμό 75.000 κατοίκους φιλοξενεί το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, με αποτέλεσμα να αποτελείται κυρίως από φοιτητές.

Ένα μέρος της γοητείας της πόλης προέρχεται από τις διάφορες μουσικές που ακούει κανείς περπατώντας στους δρόμους, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που με μια κιθάρα ή ένα ακορντεόν είναι πρόθυμοι να παίξουν και να διασκεδάσουν τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Galway nightlife, Ireland.Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε την ανεπίσημη πρωτεύουσα του δυτικού κόσμου και ένας από αυτούς είναι τα αμέτρητα φεστιβάλ που φιλοξενεί κάθε χρόνο, όπως το διεθνές φεστιβάλ International Oyster & Seafood Festival και το Galway Arts Festival.

Η πραγματική γοητεία του Galway κρύβεται στη ζεστή και φιλόξενη φύση των ανθρώπων που απαρτίζουν την πόλη. Και όπως αναφέρει ένας αναγνώστης του T+L «η φιλοξενία και ο χιούμορ των ανθρώπων της Ιρλανδίας, την καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό».