Ξεσάλωσε η τουρκική προκλητικότητα

Αθήνα. Την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπως και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την πιο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής με αφορμή το προσφυγικό, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αποφάσισε να δυναμιτίσει το κλίμα με μία πρωτοφανή επίθεση κατά της Ελλάδας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ιδιαίτερη απρέπεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε τόσο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αρμένιου προέδρου στην Αθήνα.

Με γραπτή δήλωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει πως οι δηλώσεις των κ.κ. Παυλόπουλου και Τσίπρα δεν είναι τίποτα άλλο από το προϊόν μιας “αξιοθρήνητης νοοτροπίας”.

Αναφέρει μάλιστα πως η συγκεκριμένη νοοτροπία αποδεικνύει πως οι σχέσεις και η αλληλεγγύη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αρμενία είναι οικοδομημένη πάνω σε μία κοινή έχθρα κατά της τουρκικής ταυτότητας, εννοώντας εμμέσως πως οι δηλώσεις των δύο κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων είναι εχθρικές για την Τουρκία.

Και δεν τελειώνει εκεί η επίθεση των Τούρκων κατά των πρώτων πολιτειακών παραγόντων της Ελλάδας. Χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις τους βαρείς ισχυρισμούς κατά της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Τουρκία ποτέ δεν πρόκειται να προβεί στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και εκείνων που επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία “τέτοια παράνομη γραμμή της Ιστορίας”, την οποία χαρακτήρισε μονομερή και εμμονική.