Γερμανός κοινοτάρχης έμαθε ότι είναι… Ελληνας στα 49 του χρόνια

Έμαθε ότι είναι Έλληνας και δη Ροδίτης στα 49 του χρόνια! Ο λόγος για τον Χάραλντ Ρέινχαρντ, η ιστορία του οποίου μοιάζει να βγήκε από βιβλίο και μάλιστα παραμύθι!

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr, όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’60, χρόνια δύσκολα για τη χώρα μας, οπότε και χιλιάδες Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Το ίδιο έκαναν και τρία αδέλφια από την Παστίδα της Ρόδου: Ο Νικόλας, ο Μιχάλης και ο Μανιός Πάττας. Πρώτος ο Νικόλας έφυγε μετανάστης για να δουλέψει στη Γερμανία και στη συνέχεια τον ακολούθησαν τα δύο αδέλφια του.

germanos

Τα χρόνια που έζησε στο εξωτερικό ο Νικόλας γνωρίστηκε και έκανε σχέση με μία Γερμανίδα, όμως ο ίδιος επέστρεψε στην Ελλάδα, η σχέση διεκόπη και έκτοτε καμία άλλη επαφή δεν υπήρξε μεταξύ του ζευγαριού.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Νικόλας Πάττας παντρεύτηκε την Αναστασία Μάλλακα και αποκτήσανε τέσσερα παιδιά: τη Δέσποινα, την Ευαγγελία, τον Σάββα και τον Γιάννη.

Τα χρόνια πέρασαν, οι ζωές των ανθρώπων συνεχίζονταν κανονικά μέχρι πέρυσι, οπότε και ένας 49χρονος Γερμανός έκανε την εμφάνιση του στην οικογένεια του Νικόλα Πάττα στην Παστίδα της Ρόδου.

Ο Νικόλας δεν ζούσε πια καθώς πέθανε το 1987 από αγροτικό ατύχημα. Ο Χάραλντ ταξίδεψε από την Γερμανία για να γνωρίσει τον βιολογικό του πατέρα!

Όπως ο ίδιος εξιστορεί στη «Ροδιακή», όλα τα χρόνια της ζωής του ένιωθε ότι ήταν διαφορετικός από τα άλλα αδέλφια του. Πέρυσι, μετά το θάνατο του πατέρα που τον μεγάλωσε, η μητέρα του, του αποκάλυψε ότι έχει ρίζες ελληνικές και ότι είναι γιος του Νικολάου Πάττα που ζούσε στη Ρόδο στην Παστίδα!

Τον Οκτώβριο του 2015, λοιπόν, πήγε για πρώτη φορά στη Ρόδο για να γνωρίσει την ελληνική του οικογένεια και όπως ο ίδιος είπε «έτυχε θερμής υποδοχής»!

Γνώρισε την γυναίκα του πατέρα του, τα αδέλφια και τα ξαδέλφια και τους άλλους συγγενείς και όλοι τον «αγκάλιασαν» από την πρώτη κιόλας στιγμή!

Ο ξάδελφος και η διδυμοποίηση
Ο Χάραλντ Ρέινχαρντ γεννήθηκε το 1966 στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας. Σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Μονάχου και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως μουσικοπαιδαγωγός, ενώ από το 2012 είναι δήμαρχος στο Buchenbach, ένα δήμο στο νότιο Μέλανα Δρυμό στη Μπράισγκαου-Hochschwarzwald ( Baden-Württemberg) στη Γερμανία, ο οποίος αποτελείται από τις επαρχίες Buchenbach, Falkensteig, Unteribental και Wagensteig και έχει 3.150 κατοίκους.

Με τον ερχομό του στη Ρόδο, ο 50χρονος εξεπλάγη ευχάριστα διαπιστώνοντας πως ο πρώτος του ξάδελφος Σάββας Πάττας (γιος του αδελφού του πατέρα του, Μιχάλη) είναι πρόεδρος στην τοπική Κοινότητα Παστίδας.

Πέρα από τους συγγενικούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο άνδρες, πλέον είναι και αυτοί της αγάπης για την προσφορά στα κοινά, καθώς και η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση!

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Παστίδας Σάββας Πάττας, δήλωσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διδυμοποίηση των δύο αυτών Κοινοτήτων, και βρίσκονται εν αναμονή για τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Συζητώντας με τον ξάδελφο μου για την αυτοδιοίκηση στη Γερμανία, περιμένω την ώρα που η Κεντρική διοίκηση θα καταλάβει πως χωρίς πόρους δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτόνομα», είπε ο κ. Σάββας Πάττας.

Πηγή: rodiaki.gr