ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ο δράκος του δικού μας παραμυθιού

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Στην αρχή ξαφνιαστήκαμε! Μετά απορήσαμε! Και ύστερα γελάσαμε! Αλλά γελάσαμε με την καρδιά μας! Μέχρις δακρύων! Με κείνη την περούκα την λίγο ξανθιά, την λίγο καστανή, την λίγο …ξεβαμμένη, την κάπως βαλμένη!

Μετά τα γυαλιά! Α, τι γυαλιά! Έτσι εντυπωσιακά και μεγάλα, μαζί και παρδαλά, όπως ακριβώς έπρεπε να είναι για να τραβάνε την προσοχή και του πλέον ανυποψίαστου!

Άστε δε εκείνο το φουλάρι! Καλέ, θαρρείς και είχε πονόλαιμο και «τυλίχτηκε» με την …κουβέρτα του, για να μην κρυώσει!

Τέλεια …μεταμφίεση! Τύφλα να έχει ο Λόουν Ρέιντζερ! Εκείνος είχε βάλει σκοπό της ζωής του να ξεκαθαρίσει το Τέξας από τους κακούς και τούτοι να «τσακώσουν» τον Παππά να κόβει βόλτες στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης!

Θα πείτε, είναι κακό να κάνει κάποιος βόλτες στο κεντρικό πάρκο της Νέας Υόρκης; Εξαρτάται… Αν είσαι Παππάς, έστω και δίχως ράσα, ναι! Κάτσε στην Αθήνα, σουλατσάριζε στον Εθνικό Κήπο και μασούλα πασατέμπο, που θα κοστίσει και φθηνότερα! Χώρια που τέσσερα μερόνυχτα στην Νέα Υόρκη, «έτσι, χωρίς πρόγραμμα», ποιος κάθεται;

Το θέμα γίνεται, μάλιστα, σκανδαλιάρικο όταν στην ίδια πόλη, τις ίδιες μέρες και στην ίδια γειτονιά βρίσκεται και ένας …Λεβέντης! Ναι, ναι, ο πλέον περιζήτητος …γαμπρός! Σκεφτείτε τώρα, στον ίδιο τόπο ένας παππάς, ένας πολύφερνος γαμπρός και μία εξουσιομανής …νύφη που ψάχνει πως θα κρατηθεί στο γκουβέρνο! Ε, πολύ θέλει το αστυνομικό δαιμόνιο ενός καθωσπρέπει ανταποκριτή να πιάσει φωτιά;

Και επειδή δύο καλύτερα από έναν έκαναν σύμπραξη οι δύο ανταποκριτές, και να τους, έξω από το κατάλυμα του «περιπατητή» Παππά.

Με την …διακριτική τους παρουσία δεν ήταν βέβαιοι εάν θα τους έπαιρναν χαμπάρι. Έστησαν, έτσι, και μία «κομπίνα» με το τόστ, να το σιγουρέψουν το πράγμα… καταλαβαίνετε τώρα… Τζέημς Μπόντ!

Τα χαμπέρια, όμως, ήλθαν από αλλού! Τα λαγωνικά του Παππά, διότι κάθε παππάς που σέβεται τα σοσιαλιστικά …ράσα του έχει και κουστωδία, τους «μυρίστηκαν», τους «κάρφωσαν» και μετά τους «έδωσαν» και στον κρατικό τύπο!

Και έτσι μάθαμε και ‘μεις οι αδαείς για τους περιπάτους αναψυχής του δικού μας, πολύ- φορτωμένου με έγνοιες και βάσανα από τον …διαγκωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που από πανηγύρια φαίνεται πως θα καταλήξει για τα πανηγύρια!

Και ενώ όλα ήταν ειδυλλιακά, με τον ήρωά μας να καταχερίζει ανταποκριτές και …υποκινητές, έρχεται ένας άλλος ανταποκριτής, ημι-κρατικού φορέα αυτός, που του πήρε πέντε μέρες να αποφασίσει αν θα μιλήσει ή θα σιωπήσει και ρίχνει τη βόμβα: Δεν έγραψα εγώ το άρθρο που δημοσιεύθηκε και φούντωσε σαν τη φωτιά σε ξερό πευκοδάσος!

Αμ τότε ποιος την έγραψε; Ποιος έγραψε ότι “πλαστογράφησαν” και ότι “συνελήφθησαν” οι δύο ανταποκριτές από την τοπική αστυνομία;

Και άρχισε το γνωστό: «εδώ παππάς, εκεί παππάς, που είναι ο Παππάς»;

Ηθικόν Δίδαγμα: Όλα τα παραμύθια στο τέλος κρύβουν έναν δράκο!

Θα μάθουμε εμείς ποτέ το δράκο του δικού μας παραμυθιού; Γιατί το παραμύθι ίσως δεν αποδειχθεί στο τέλος και τόσο …παραμύθι!