Ελληνικό καρναβάλι στην …Αυστραλία, από την Ελληνική Κοινότητα Μουράμπιν και Περιχώρων

Μουράμπιν, Αυστραλία.- Μη χάσετε το Ελληνικό Καρναβάλι Μουράμπιν, το οποίο έχει παράδοση επιτυχίας και τρελού κεφιού. Μ’ αυτήν την ανοικτή πρόσκληση η ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος” καλεί τους ομογενείς να προσέλθουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που, όπως γράφει, “θυμίζουν έντονα Ελλάδα και σίγουρα έχουν κάποια γεύση του Πατρινού Καρναβαλιού που όλοι γνωρίζουν”.

Είναι μια γιορτή στην οποία οι διοργανωτές βάζουν πραγματικά τη ψυχή τους και ανοίγουν την πόρτα του εντυπωσιακού χώρου τους σ’ όλον τον κόσμο.

“Το σκεπτικό είναι να προσελκύουμε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης χωρίς διακρίσεις. Να προβάλουμε τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμά μας και στην πλατύτερη κοινωνία. Να πάρουν και οι μη Έλληνες μια γεύση του τι σημαίνει διασκέδαση, τι σημαίνει φιλοξενία και, σε τελευταία ανάλυση, ελληνικό γλέντι.

Επίδιωξή μας, επίσης, είναι να ελκύσουμε και να συμπεριλάβουμε και τις τρεις γενιές της ελληνικής παροικίας. Να τους δώσουμε την ευκαιρία και τον τρόπο να διασκεδάσουν σ’ ένα χώρο και σε μια γιορτή που τους εκφράζει” λέει ένας από τους κύριους διοργανωτές, ο Γιάννης Μαντάς.

“Ελάτε όλοι μεταμφιεσμένοι” λένε ομόφωνα οι διοργανωτές και είναι πάρα πολλοί εκείνοι που τους ακούνε και σπεύδουν να πάνε εκεί για μια εμπειρία μοναδική. Να παρελάσουν, να χειροκροτηθούν, να διαγωνιστούν για την καλύτερη αμφίεση και να διασκεδάσουν με μια πελώρια παρέα.

Τα παιδιά τρελαίνονται με τις παιδικές χαρές που υπάρχουν εκεί, τη φάρμα με τα ζωάκια, τους κλόουν και το πελώριο κάστρο (Jumping Castle).

H ελληνική κουζίνα, βέβαια, με τα παραδοσιακά φαγητά, τα σουβλάκια, τις σπανακόπιτες , τους λουκουμάδες και τόσα άλλα είναι ακόμη ένας άλλος πόλος έλξης… αδιαπραγμάτευτος!

“Πρόκειται για μια γιορτή όλου του κόσμου στην οποία έρχονται και από τα πιο μακρινά προάστια. Το στοίχημα για μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους μείνει η εμπειρία αυτή αξέχαστη” λέει ο Γιάννης Μαντάς.

Οι εξετάσεις που έχουν δώσει οι διοργανωτές μέχρι τώρα ήταν απόλυτα επιτυχείς, εντυπωσιακές, μάλιστα, θα έλεγε κανείς.

Τυχεροί εκείνοι οι οποίοι θα απολαύσουν ένα ελληνικό καρναβάλι στην Αυστραλία.

Η Ελληνική Κοινότητα Μουράμπιν και Περιχώρων, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς οι οποίοι πρόθυμα συμβάλλουν κάθε χρόνο στην πραγμάτωση και την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση η οποία ξεκινά στις 11 το πρωϊ και κρατά μέχρι αργά, γίνεται στο κτήμα του οργανισμού, 57 Μadden Rd. Heatheron. (Melways Ref. 78 H12 – απέναντι από την αγορά του Μπακαλούμα). Καλή διασκέδαση.