Πέρασε από τη Λάρισα και έμεινε στην κορυφή ο Ολυμπιακός- Οι άλλοι αγώνες

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Κυριακής, στην πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας της Λάρισας, με 0-3.

Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Μάριν στο 54ο λεπτό, του Ανσαριφάρντ στο 68′ και του Τζούρτζεβιτς στο 89ο λεπτό.

Στις εξέδρες του γηπέδου AEL FC Arena βρέθηκε και ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» Όσκαρ Γκαρθία, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τους παίκτες του.

Νωρίτερα, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, ο  Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα του Πλατανιά στη Λεωφόρο με 2-0, χάρη σε δύο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι του Βιγιαφάνιες.

Η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία (Λαμία – Ξάνθη 0-1), ενώ στους Ζωσιμάδες το ματς έληξε χωρίς τέρματα (ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-0) .

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης να φιλοξενεί τον Ατρόμητο.

Το πρόγραμμα και οι σκόρερ της 16ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/1

Πανιώνιος-Κέρκυρα 3-1
(46′ Μασούρας, 53′ Λάμπρου, 78′ Παπαγεωργίου-43′ Επστάιν)

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0
(18΄ Μάτος, 48΄, 59΄ Κάμπος, 57΄, 89΄ πέν. Πρίγιοβιτς)

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-4
(68΄ Μοράρ πέν. / 6΄ Μπακασέτας, 36΄ Χριστοδουλόπουλος, 45+1 Αραούχο, 61΄ Λόπες)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/1

Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-0
(71′ πεν., 90′ πεν. Βιγιαφάνες)

Λαμία-Ξάνθη 0-1
(34΄ Μεχία)

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-0

ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-2 (σε εξέλιξη)
(54′ Μάριν, 68′ Ανσαριφάρντ, 89′ Τζούρτζεβιτς)

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/1

19:30 Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 16 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 35 βαθμούς
2. ΠΑΟΚ 34
. ΑΕΚ 34
4. Ατρόμητος 30 -15αγ.
5. Πανιώνιος 25
6. Αστέρας Τρίπολης 23
7. Ξάνθη 21
8. ΑΕΛ 20
9. Παναθηναϊκός 19
10. Λεβαδειακός 18
. ΠΑΣ Γιάννινα 18
12. Λαμία 16
13. Παναιτωλικός 15
14. Απόλλων Σμύρνης 12 -15αγ.
15. Κέρκυρα 11
16. Πλατανιάς 6

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

in.gr

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 τη Λάρισα

Με τέρματα του Μάριν στο 54΄, του Ανσαριφάρντ στο 68΄ και του Τζούρτζεβιτς στο 89΄ ο Ολυμπιακός κατέβαλε, δίκαια, με 0-3 την αντίσταση της Λάρισας για την 16η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης με 35 βαθμούς, έναντι 34 του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στο β’ ημίχρονο και να πάρουν μια σημαντική από βαθμολογικής άποψης νίκη. Αυτή ήταν η 11η εφετινή νίκη για τους «Πειραιώτες», ενώ η ΑΕΛ υπέστη την 6η ήττα της και βρίσκεται στην 8η θέση με 20 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Λάρισα τον… περίμενε στην άμυνα για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Μπόζοβιτς, ενώ η Λάρισα λίγο έλειψε να σκοράρει στο 25΄ όταν από κάθετη πάσα του Ναζλίδη ο Μασούρας δεν βρίσκει την μπάλα, αλλά ο Προτό αιφνιδιάζεται, προλαβαίνει όμως την μπάλα που κατευθύνεται προς τα δίχτυα και απομακρύνει.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση αφού στο επόμενο λεπτό, ο Ρομαό πασάρει στον Ελαμπντελαουί, αυτός στον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ζίζιτς προλαβαίνει και παραχωρεί κόρνερ. Γενικά πάντως οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν από τους πρωταθλητές στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ οι ίδιοι μπορούσαν να ανίξουν το σκορ στη φάση του 25΄.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικός στο β΄ ημίχρονο και στο 54΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μάριν. Ο Ταχτσίδης εκτέλεσε έξυπνα φάουλ έξω από την περιοχή και με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Μάριν ο οποίος πλάσαρε με επιτυχία τον τερματοφύλακα της Λάρισας κι έκανε το 1-0.

Στο 65΄ ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία για να σκοράρει με τον Ανσαριφάρντ, όταν από κάθετη πάσα του Φορτούνη, βρέθηκε μόνος προ του Μπόζοβις, ο οποίος με τα πόδια έδιωξε την μπάλα στο πλασέ του Ιρανού επιθετικού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως (68΄), ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να νικήσει τον Μπόζοβιτς, όταν και πάλι από μπαλιά του Φορτούνη, απέφυγε τους αντίπαλους αμυντικούς και κατάφερε με όμορφο σουτ να γράψει το 2-0 για την ομάδα του. Ο Τζούρτζεβιτς ήταν αυτός που έκανε με σουτ το θριαμβευτικό 3-0 για την ομάδα του και πάλι από μεταβίβαση του Φορτούνη.

Στις καθυστερήσεις ο Προτό έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε προβολή του Ναζλίδη και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Παιχνίδι των υπηρεσιακών προπονητών

Και οι δύο ομάδες βρέθηκαν με υπηρεσιακούς προπονητές στους πάγκους τους. Ο Ολυμπιακός με τους Βασίλη Βούζα και Χρήστο Κόντη (ο Όσκαρ Γκαρθία ήταν στο γήπεδο αλλά αναλαμβάνει επίσημα από τη Δευτέρα) και η Λάρισα με τον Ανδρέα Λαυδαριά, αφού ο Ηλίας Φυντάνης είναι τιμωρημένος και παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς / Πάρντο, Μάριν, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς, Προτό

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης):
 Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λάγος (81΄ Λεοζίνιο), Μασούρας (66΄ Περόνε), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (64΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Ναζλίδης, Κρίζμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας – Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (61΄ Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78΄ Τζούρτζεβιτς).

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )