Ήδη το κλίμα είναι γιορτινό στην αγορά: Happy Valentine’s Day

Της Παναγιώτας Κονδυλοπούλου*

Μια βόλτα στα μαγαζιά από μόνη της σε ταξιδεύει στο γιορτινό κλίμα του Αγίου Βαλεντίνου, παντού μπαλόνια ετοιμάζονται για την συγκεκριμένη ημέρα. Κατεβαίνω την Ερμού χαζεύω με τις φίλες μου τις βιτρίνες και παρατηρώ ζευγάρια χέρι χέρι να πλησιάζουν και να σιγοψιθυρίζουν μεταξύ τους κοιτάζονται και χαμογελούν, πόσο όμορφη εικόνα Θεέ μού! Εκδήλωση συναισθημάτων σε μια χώρα που επικρατούν χιλιάδες σκέψεις μέσα στο κεφάλι μας λόγω οικονομικών υποχρεώσεων. Σε λίγες μέρες πλησιάζει η πολυπόθητη ημερομηνία 14/2/2018 την ονομαζόμενη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Πώς να καθιερώθηκε άραγε; Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας. Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες.

Την ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η αγάπη και ο έρωτας, δύο συναισθήματα που έχουν συνδεθεί άμεσα με το κόκκινο χρώμα. Λόγω αυτών επικρατεί παντού το συγκεκριμένο χρώμα. Στα ανθοπωλεία τα κόκκινα τριαντάφυλλα έχουν την τιμητική τους. Στα ζαχαροπλαστεία οι ζαχαροπλάστες απολαμβάνουν με τις ώρες να δημιουργούν διάφορες τούρτες ή γλυκά γι’ αυτή την ιδιαίτερη μέρα

Έξυπνα δώρα για εκείνη την ημέρα…

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσει κάποιος ένα ακριβό δώρο για τον αγαπημένο του ή την αγαπημένη του. Είναι υπέροχο συναίσθημα το αίσθημα της δημιουργίας, επομένως μπορούμε να φτιάξουμε ένα δώρο μόνοι μας και να το προσφέρουμε. Ένα κολλάζ από φωτογραφίες και μια όμορφη αφιέρωση θα ήταν μια καλή ιδέα, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε σοκολατάκια σε σχήμα καρδίας και γεύση φράουλας ή ένα φουλ πρωινό με τηγανίτες σε σχήμα καρδιάς και να το προσφέρουμε. Ακόμη, μια καλή ιδέα είναι αν έχουμε κάποια άδεια βάζα να τα γεμίσουμε με καραμέλες και να δέσουμε απ’ έξω μια όμορφη κορδέλα

Γενικά όμως καλό είναι να γιορτάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την σχέση μας ή τον γάμο μας και να μην το κάνουμε μόνο την συγκεκριμένη ημέρα.

*ΡΗΡ: Η Παναγιώτα Κονδυλοπούλου, με τη φιλική της συνεργασία,  θα σας ξεναγεί κάθε εβδομάδα στον κόσμο της μόδας.