Βρυξέλλες, Αθήνα, ΟΗΕ σε κίνηση για τους δύο Έλληνες στρατιώτες

Η Φ. Μογκερίνι ανέφερε ότι τόσο η ίδια όσο και οι 27 υπουργοί Άμυνας της ΕΕ ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί από τον Έλληνα υπουργό, Πάνο Καμμένο, για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία. Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι εξαιρετικής σημασίας η διατήρηση καλών σχέσεων γειτονίας, πόσω δε μάλλον μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ. Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ που ενημερώθηκαν σήμερα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την ελπίδα να επιλυθεί το ζήτημα με ταχύ και θετικό τρόπο.

Τσίπρας – Γκουτέρες

Νωρίτερα, στην Αθήνα,  ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Κατά τη συνομιλία τους συζήτησαν για το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης, καθώς επίσης για τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ να μεταφέρει στην τουρκική πλευρά το μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει μια ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα.