Ποιοί είμαστε

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
Μία ακόμα «μοδάτη» ηλεκτρονική εφημερίδα; Όχι, βέβαια. To PanHellenic Post. com δεν είναι ζήτημα μόδας. Είναι αποστολή. Είναι καθήκον μαζί και χρέος. Προς τους Απόδημους Έλληνες όπου γης. Αλλά και στην ιδέα του ενιαίου Ελληνισμού.
Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Από την παρατεταμένη συνεργασία μας με τον ημερήσιο «Εθνικό Κήρυκα», αλλά και την πρώην ημερήσια, την «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης. Με ορισμένους από εσάς, συναντηθήκαμε και στην Δορυφορική Τηλεόραση της ΕΡΤ, με την οποία συνεργαστήκαμε, σε εκπομπές για τους ομογενείς , την περίοδο 2007-2010. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από την ανωνυμία.
Επομένως, μένει να εξηγήσουμε σε τι στοχεύουμε, στο τι προσδοκούμε και που αποβλέπουμε. Η PanHellenic Post δεν θα είναι ένας συμβατικός ιστοχώρος περιεχομένου. Προοδευτικά θα μεταξελιχθεί σε Portal. Θα αξιοποιεί πλήρως τις τεχνολογίες, τεχνικές, πλατφόρμες και μεθόδους του Web2 ή Semantic Web και ιδιαίτερα εκείνες των Κοινωνικών Δικτύων (Social Networks).
Με τον τρόπο αυτό δεν θα αποτελεί μόνο ένα απλό μέσο δημοσίευσης πληροφοριών αλλά ένα μέσο κοινωνικής διαδραστικότητας , διεπαφής διασύνδεσης και συμμετοχής των Αποδήμων, τόσο με την Ελλάδα όσο και μεταξύ τους.
Οι Απόδημοι Ελληνες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αλλά, κυρίως, να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, τις δραστηριότητες, τα ενδιαφέροντά τους, τους φίλους τους, τις επιχειρήσεις τους, να εκφράζονται ελεύθερα, να δημιουργούν και διατηρούν διαδικτυακές επαφές με αντίστοιχα ενδιαφέροντα.
Θα μπορούν ακόμη, να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο, να δημοσιεύουν και ανταλλάσουν τη μουσική τους, να δέχονται σχόλια από φίλους και επισκέπτες, να ανταλλάσσουν σκέψεις και πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους, να συνδέονται με τις ιστοσελίδες άλλων χρηστών .
Κι αυτή είναι η διαφορά της Ομογενειακής Πύλης από ΚΑΘΕ προηγούμενη προσπάθεια έχει γίνει σε αυτό το αντικείμενο μέχρι σήμερα. Προσπάθειες, κατά τα άλλα αξιόλογες, που όμως δεν αγκάλιαζαν το σύνολο των ομογενειακών, όπου γης, κοινοτήτων και παρείχαν ενημέρωση που όμως δεν ήταν αμφίδρομη, πράγμα ζωτικής σημασίας τόσο για την εποχή μας όσο και για το ίδιο το διαδίκτυο.
Η Ομογενειακή Πύλη δεν έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί ή να υποκαταστήσει άλλους ιστοχώρους (online εφημερίδες, περιοδικά, ιστολόγια) που αφορούν την Ομογένεια στο σύνολό της ή επιμέρους ομογενειακές κοινότητες. Αντίθετα, θα προβάλει όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην ενημέρωση και την επικοινωνία των ομογενών μας.
ΣΤΟΧΟΙ
 Η καθημερινή Ενημέρωση των Αποδήμων τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα θέματα που αφορούν τους ίδιους και τις κοινότητές τους.
 Η διευκόλυνση της Επικοινωνίας των Αποδήμων με Δημόσιους οργανισμούς, Ομογενειακές οργανώσεις, άλλες κοινότητες Αποδήμων
 Η Ψηφιακή Σύγκλιση της ΠανΟμογενειακής Κοινότητας.
 Η παροχή υπηρεσιών σε ομογενειακές επιχειρήσεις και φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ομογένεια.
 Η υποστήριξη των Αποδήμων στον εντοπισμό και προσδιορισμό των ζητούμενων πληροφοριών και υπηρεσιών.
 Η διευκόλυνση της πρόσβασης και της επικοινωνίας με αυτές τις υπηρεσίες.
 Η δυνατότητα έκφρασης των απόψεων αλλά και κοινοποίησης σημαντικών στοιχείων, πληροφοριών, ιδεών από τους ίδιους τους Ομογενείς, η φωνή των οποίων δεν φτάνει, ως όφειλε, στη μητροπολιτική Ελλάδα.
 Η κατά το δυνατόν καταγραφή όλων των ομογενειακών κοινοτήτων, των ομογενών, καθώς και των δραστηριοτήτων και επιχειρήσεών τους.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Το Πόρταλ, θα είναι χρηστικό. Θα είναι πολυθεματικό. Θα είναι διεκδικητικό. Θα είναι διαδραστικό χωρίς πολιτική τοποθέτηση.
Συνοπτικά: Βασικός άξονας θα είναι η Ομογένεια. Γεγονότα, επιδιώξεις και σχεδιασμοί θα εκτίθενται μέσα από την οπτική γωνία ενός ομογενή. Θα αναδεικνύονται τα προβλήματα, οι ανάγκες και οι επιδιώξεις της ομογένειας. Θα προβάλλονται οι διεκδικήσεις της.
Η Ιστορία της ομογένειας, το έπος, ο πόνος και η επιτυχία της, οι αγώνες της για τα εθνικά θέματα, η διαχρονική προσφορά της προς την πατρίδα, θα εκλαϊκευτούν ώστε να σπάσει ο φραγμός της άγνοιας στην μητέρα-πατρίδα και να αναδειχθεί ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του Ελληνισμού.
Η ελληνική Παιδεία της ομογένειας, οι Έδρες ελληνικών Σπουδών και η ακαδημαϊκή κοινότητα της ομογένειας, θα προβληθούν ώστε να προστατευθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή και πνευματική κοινωνία της Ελλάδος.
Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Ομογένειας, η συμμετοχή των λαϊκών και η ελληνική γλώσσα στα σχολεία και στη Θεία Λειτουργία, θα προστατευθούν ενώ θα γίνει αγώνας για την απόρριψη της τουρκικής υπηκοότητας από τους Ιεράρχες της ελληνικής Αποδημίας.
Το λεγόμενο Greek Lobby στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και σε όλες της ομογενειακές παροικίες ανά τον κόσμο θα προβληθεί ώστε να ενδυναμωθεί και περαιτέρω συμβάλλοντας αφενός μεν στην καλυτέρευση της ζωής των ομογενών στις χώρες εγκατάστασης και, αφετέρου, στην επίλυση των εθνικών θεμάτων της γενέτειρας.
Ομοίως οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί των διαφόρων χωρών εγκατάστασης θα προβληθούν ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ενώ θα υποστηριχθούν όλες οι ομογενειακές υποψηφιότητες για θέσεις πολιτειακές ή κυβερνητικές ή δημοτικές στις χώρες όπου ζουν.
Θα προωθηθεί η ανάγκη εγγραφής όλων των ομογενών που πληρούν τις προϋποθέσεις στους εκλογικούς καταλόγους των χωρών όπου ζουν και εργάζονται.
Ξεκινώντας από τα Πανεπιστήμια θα επιδιωχθεί να γίνει καταγραφή των Αποδήμων Ελλήνων σε όλους τους κλάδους, ακαδημαϊκούς, πνευματικούς, καλλιτεχνικούς, επιχειρηματικούς, πολιτισμικούς, πολιτικούς κ.α.
Η PanHellenic Post θα ανανεώνεται συνεχώς, ως προς το περιεχόμενό της, εξασφαλίζοντας ροή ειδήσεων σε 24ωρη βάση και θα είναι αμφίδρομη, διαδραστική, έγκυρη και έγκαιρη, σύμφωνα, πάντοτε, με τις βασικές και ουσιαστικές αρχές της Δημοσιογραφίας.
Το σύνολο του περιεχομένου της Ομογενειακής Πύλης θα εκφράζει την ομογενειακή αντίληψη και πραγματικότητα, «μιλώντας» τη γλώσσα της Ομογένειας ως σύνολο αλλά και των επιμέρους ομάδων και κοινοτήτων, ανά τον κόσμο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να γίνεται αποδεκτή από τους Απόδημους Ελληνες.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις Χρηστικές Πληροφορίες που αφορούν κυρίως την Ομογένεια αλλά και τους Ελληνες που ζουν στη μητροπολιτική Ελλάδα.
Οι Χρηστικές Πληροφορίες θα υπάρχουν τόσο ως μόνιμα και σταθερά Αρχεία όσο και σε μορφή άρθρων επικαιρότητας για νεώτερες εξελίξεις και αλλαγές.
Χρήστος Μαλασπίνας.

Σχόλια Facebook

Website Comments

  • Christos Malaspinas
   Απάντηση

   Έχεις δίκιο. Το προγραμμάτιζα για 3 διαφορετικά κομμάτια. Αλλά η απειρία στον χειρισμό του “φορτώματος” το έκανε ένα!
   Βελτιώνομαι. Σύντομα, με την κανονική έναρξη λειτουργίας του site δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.
   Φιλικά,
   XM

  • Christos Malaspinas
   Απάντηση

   Ευχαριστώ θερμά. Για μένα, η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο κομμάτι της όλης περιπέτειας!
   Κάθε σχόλιο, κάθε κριτική, κάθε πρόταση είναι για μας πολύτιμη.
   Στείλτε μας ο,τιδήποτε θέλετε να δουν και να μάθουν οι φίλοι, οι συμπατριώτες, οι ομογενείς του κόσμου.
   Ακόμη, στείλτε μας τη γνώμη σας για κάθε θέμα που σας ενδιαφέρει. Την απορία, το παράπονο, την πρότασή σας.
   malaspinas@hotmail.gr
   xmal-6@otenet.gr
   Χρ. Μαλ.

 1. Ted Laliotis
  Απάντηση

  Χρήστο,
  Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία.
  Στο San Francisco προετοιμάζουμε γιορτή και μαζεύουμε χρήματα για να βοηθήσουμε τα σισίτια και άλλες συμπαραστάσεις σε συνανθρώπους της Ελλάδας που έχουν πληγεί απο την οικονομική κρίση.
  Θόδωρος Λαλιώτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας.

  • Christos Malaspinas
   Απάντηση

   Θόδ ωρε, σ΄ευχαριστώ.
   Οι ευχές σου, από την ηγετική θέση που έχεις στην ομογένεια του Σαν Φρατζίσκο, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα.
   Περιττόν να σου πω ότι όπως και για κάθε απλό ομογενή, έτσι και για την οργανωμένη ομογένεια οι στήλες της ηλεκτρονικής εφημαρίδας θα είναι πάντα ανοικτές και φιλόξενες. Χωρίς διακρίσεις, δίχως λογοκρισία, μέσα, όμως, στα όρια της ευπρέπειας και της κοσμιότητας.
   Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω. Καταλαβαίνεις, όμως, ότι μετά από 33 χρόνια έντυπης δημσοιογραφίας, στα πρώτα ηλεκτρονικά βήματα όλα είναι δυσκολότερα!
   Φιλικά
   Χρ. Μαλ.

 2. Christos Malaspinas
  Απάντηση

  ευχαριστώ θερμά. Περιμένω, από σας και τους συμπατριώτες του Μαρόκου, νέα, σχόλια, ειδήσεις, ιστορίες, ο,τιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί.
  Να ξέρετε, αυτ’ό είναι ένα δημοσιογραφικό ΒΗΜΑ που ανήκει σε σας όλους!
  Φιλικά
  Χ. Μαλ.

 3. Xr. Malaspinas
  Απάντηση

  Φίλτατε κύριε Καμπιζιώνη,
  Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές και τα καλά σας λόγια. Πράγματι, όπως ακριβώς σημειώνετε και εσείς, πρόθεσή μας είναι, με την υποστήριξη και συμπαράσταση της ανά τον κόσμο ομογένειας, να δημιουργήσουμε κέντρο επαφής, πληροφοριών, και ανταλλαγής σκέψεων, ενώνοντας έτσι τον απανταχού Ελληνισμό–κατι που, όπως σωστά επισημένετε, είναι πλέον υπέρτατη ανάγκη επιβίωσή σας μας ως έθνους.
  Επιπλέον, έμφαση θα δώσουμε στην μεταφορά της φωνής των Αποδήμων στην πρωτευόυσα του ελληνισμού.
  Στην προσπάθεια και τον αγώνα αυτόν, ένθερμα λόγια όπως τα δικά σας, αποτελούν τον στυλοβάτη μας.
  Φιλικά,
  Χ, Μαλ.

Σχολιάστε