4.000 παιδικά βιβλία σε βιβλιοθήκες της ομογένειας

Συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τον κ. Ευγένιο Τριβιζά
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου με τον κ. Ευγένιο Τριβιζά. Μετά τη συνάντηση εργασίας επισκέφτηκαν από κοινού τον Υπουργό Παιδείας, καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη.

O κ Τριβιζάς εξέφρασε στην Υφυπουργό την πρόθεση του να προχωρήσει στη δωρεά τεσσάρων χιλιάδων παιδικών βιβλίων, προκειμένου να διανεμηθούν σε βιβλιοθήκες και σχολεία της Ελληνικής ομογένειας στην αλλοδαπή. Συζητήθηκε επίσης η προοπτική σύστασης Διεθνούς Ιδρύματος, με σκοπό τη λειτουργία βιβλιοθηκών και θεατρικών σκηνών, για τα παιδιά των ελληνικών μειονοτήτων του εξωτερικού, στην περίπτωση των οποίων η επαφή με την Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία είναι υψίστης σημασίας.

Παράλληλα συζητήθηκε η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας και της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακά προβλήματα και η εξεύρεση τρόπων για να καταστεί ψυχαγωγική και ευχάριστη η διαδικασία της μάθησης. Προς την κατεύθυνση αυτή ένα πρώτο βήμα είναι η δημιουργία εικονογραφημένου βιβλίου υπό τη μορφή κόμικς- για τα αρχαία ελληνικά και τη σύγχρονη γραμματική για μαθητές του δημοτικού.

Ο Υπουργός Παιδείας, αφού ενημερώθηκε για τη συνάντηση εργασίας, εξέφρασε την στήριξή του στις δράσεις που προτάθηκαν.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.