Μήνυμα της Γραμματέως ΣΑΕ Όλγας Σαραντοπούλου για την 25η Μαρτίου

Ελληνίδες, Έλληνες όπου γης,

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, μια ακόμη λαμπρή στιγμή στην μακραίωνη πορεία του Ελληνικού Έθνους, φέρει στη μνήμη όλων μας τους αγωνιστές της λευτεριάς, τους ήρωες της Επανάστασης που ύψωσαν το ανάστημά τους μπροστά σε έναν ανίκητο εχθρό.

Σήμερα αποτείουμε φόρο τιμής στον αγώνα τους για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, στην Πίστη και την αγέρωχη ψυχή τους που εξασφάλισε την διατήρηση της Ελληνικής μας Κληρονομιάς, της γλώσσας, της θρησκείας, της ταυτότητάς μας. Η σημερινή διπλή εορτή, της έναρξης του αγώνα της Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υπενθυμίζουν στον λαό μας ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία πορεύονται μαζί, αιώνες τώρα, μοιράζοντας το φορτίο της ευθύνης της διατήρησης του Ελληνικού πνεύματος.

Συμπληρώνονται εκατόν ενενήντα ένα χρόνια ζωής του Ελληνικού Κράτους, και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με την ιστορία. Η μεγάλη κρίση στην οικονομία χτύπησε με σφοδρότητα το σύστημα αρχών και αξιών με τις οποίες γαλουχηθήκαμε. Ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά. Οι Απόδημοι Έλληνες όπου γης, όπως και τότε, επιστρατεύονται με σύνεση και ενότητα στο πλευρό της πατρίδας και δηλώνουν το παρόν στην προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας μας και στην ενίσχυση του εθνικού μας φρονήματος που έχει πληγεί.

Οι Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο, αντιμετωπίζουν ως ιερό το χρέος της προάσπισης της  κληρονομιάς, της γλώσσας μας. Η Ελλάδα είναι ιδέα, ο πολιτισμός και η ιστορία της έδωσαν πνοή στο εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης, κάτι  που ακόμη και σήμερα κάποιοι τείνουν να ξεχνούν. Στο πλευρό μας τάσσονται και οι Φιλέλληνες της νέας εποχής, που μοιράζονται την αγάπη για τον τόπο μας, αποτελώντας πολύτιμους συμμάχους στην προσπάθεια της ανάκαμψης της χώρας μας.

Όλοι γνωρίζουμε πως η μάχη θα είναι δύσκολη μα η παρακαταθήκη της γενιάς του ’21, των λογίων, των πολεμιστών και ηρώων μάς εμπνέει και μάς παρακινεί. Χιλιάδες χρόνια ιστορίας μάς συντροφεύουν στη πορεία μας προς το μέλλον, οπλίζουν με θάρρος την ψυχή μας.

Ας μείνουμε πιστοί στα ιδανικά που μας κληροδοτήθηκαν από άξιους προγόνους και θα βρούμε την δύναμη για μια ακόμη φορά να βγούμε νικητές.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Ζήτω η Ελλάδα!