Εχασε το ματς, μπορεί την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Μπορεί να παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των προημιτελικών της Ευρωλίγκας την Τρίτη (27/03) και να γνώρισε την ήττα στο «Νόκια Αρένα» από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 65-62, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο που διεκδίκησε στο τέλος ένα «χαμένο» ματς απέδειξε ότι μπορεί να κάνει το break την Πέμπτη (29/03) και να φέρει το ματς σε ένα πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 15 πόντους διαφορά, μείωσαν στον πόντο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Η Μακάμπι παίζοντας «έξυπνα» και εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη των «πρασίνων», το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας τους στις βολές και το αντίστοιχο… τραγικό στα τρίποντα είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Όμως, στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα σερί 8-2, «καθήλωσε» την αντίπαλό του σε 9 πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο, μείωσε σε -6 και τέταρτο δεκάλεπτο με τρίποντα από Διαμαντίδη, Καϊμακόγλου ξαναμπήκε σε διεκδίκηση νίκης. Αστοχος ο Καλάθης έξω από τα 6.75 στα 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ενώ πριν ήρωας της Μακάμπι έγινε ο Ρίτσαρντ Χέντριξ που πήρε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε, μετά από κόψιμο του Μπατίστ στον Λάνγκφορντ.

Αν η Μακάμπι είχε συμπληρώσει νωρίτερα τα 5 φάουλ, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό, αφού οι παίκτες του Ομπράντοβιτς κέρδιζαν το ένα φάουλ πίσω από το τέλος στο τέλος (σε 3 διαδοχικά υπέπεσε ο Ντέβιν Σμιθ) αλλά δεν είχαν δικαίωμα για βολές.

Πρώτος σκόρερ της Μακάμπι αναδείχτηκε ο Οχαγιόν (12π.) ενώ μοίρασε και 6 ασίστ και έκανε 3 κλεψίματα. Ο Σμιθ ήταν ουσιαστικός με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τον Παναθηναϊκό, ο Μπατίστ σημείωσε 13 πόντους εκ των οποίων τους 7 στη 2η περίοδο. Ο Βουγιούκας που έδωσε το έναυσμα για ανάκαμψη στις αρχές της 3ης περιόδου με 6 σερί πόντους σταμάτησε στους 11 και 10 είχε ο Διαμαντίδης.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-28, 50-44, 65-62.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μαρτίν (Ισπανία), Ανκαραλί (Τουρκία)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ντέιβιντ Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 9, Σμιθ 11, Μπλου 8 (2), Ελιγιάχου 8, Πνίνι 2, Μπούρστεϊν 3 (1), Οχαγιόν 12 (1), Τζέιμς, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 13, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 11, Καλάθης 11, Σμιθ, Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους.