Οι ΄Ελληνες από τον Καναδά βοηθάνε τους ΄Ελληνες

 Εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων από όλες τις ελληνικές κοινότητες της Αμερικής και του Καναδά για τους πληγέντες από την οικονομική κρίση Έλληνες, ξεκίνησε με το σύνθημα Greeks Helping Greeks, ο υποψήφιος δήμαρχος του Μπέρλινκτον του Καναδά Φίλιππος Παπαδόπουλος.

Ο φιλάνθρωπος απόδημος ξεκίνησε την καμπάνια συμπαράστασης με αφορμή το πρόβλημα των αστέγων στην γενέτειρα,  που αυξάνει δραματικά τον τελευταίο καιρό.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, «μπορεί τα ελληνικά μου να μην είναι τόσο καλά γιατί έφυγα 3 ετών από την Ελλάδα, αλλά το μυαλό μου είναι πάντα εκεί. Πολύ περισσότερο τώρα που η Ελλάδα πονάει.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε ένα σύντομο τηλεοπτικό σποτ, καλεί όλους του ομογενείς να συνδράμουν τη γενέτειρα τούτη τη δύσκολη ώρα. Στο σποτάκι παρουσιάζονται ομογενείς από διαφορετικές χώρες κρατώντας την ελληνική σημαία να καλούν : «βοηθείστε την Ελλάδα».

«Ζητάω, λέει ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος, οι Έλληνες να στέλνουν χρήματα στους συγγενείς τους, όπως έκανα εγώ. Και μαζί με μένα,  οι Έλληνες που είναι μαζί μου σήμερα , νέοι γέροι, παιδιά σε όλο τον Καναδά, που δεν τους βλέπουμε στην κάμερα, αλλά έχουνε τον ίδιο πόνο. Και θέλω να σας βοηθήσουμε. Ότι δεν είστε μόνοι σας. Στον αγώνα της ζωής».

Ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τους Έλληνες επιστήμονες, ιστορικούς κινηματογραφιστές , παραγωγούς που ζουν στο εξωτερικό, να υπενθυμίσουν στην διεθνή κοινότητα τα επιτεύγματα αλλά και την προσφορά των Ελλήνων στην επιστήμη την τέχνη και τα γράμματα και να μην αφήσουν τον πρόσκαιρο χαραχτήρα της κρίσης να πλήξει την υπερήφανη ιδιοσυγκρασία του έθνους.

Στοιχεία από το ΑΜΠΕ.

.