Βήμα σωτηρίας για Λεβαδειακό

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού έκανε ο Λεβαδειακός που νίκησε στο εξ αναβολής παιχνίδι με την Ξάνθη την ακριτική ομάδα με 2-0 και δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθήματος αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την «επικίνδυνη ζώνη» της βαθμολογίας.

Τα γκολ των Βοιωτών πέτυχαν οι Ναπολεόνι (18΄) και Πόποβιτς (31΄), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεβαδειακός έπαιζε με 10 παίκτες από το 77΄, λόγω αποβολής του Μεντί με κόκκινη κάρτα, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με εννέα, καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε και ο Λισγάρας με δεύτερη κίτρινη.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία πολύ καλή φάση για τον Λεβαδειακό. Ο Πόποβιτς στο 9΄, μετά από ασίστ του Σουμπίνιο, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Λυμπερόπουλος είχε σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων δεν άργησε να καρποφορήσει. Από σέντρα του Σουμπίνιο στο 18΄ ο Ναπολεόνι με αστραπιαία κίνηση και σουτ «έγραψε» το 1-0. Κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, έβαλε τη μπάλα κάτω και παρά το γλιστερό τερέν από την βροχή, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο κι έχασε ευκαιρίες για να πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Ο Λυμπερόπουλος, όμως, «νίκησε» τον Πόποβιτς και τον Σουμπίνιο, ωστόσο, στο 31΄ έμεινε «άγαλμα» στη βολίδα του Πόποβιτς (2-0).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Λυμπερόπουλος είπε «όχι» στον Πόποβιτς στο τετ-α-τετ που είχαν (53΄), ενώ ένα λεπτό μετά η Ξάνθη έχασε τη μεγαλύτερη -ως τότε- ευκαιρία της στο ματς, με τον Βασιλακάκη να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Ακολούθησε η μεγάλη απόκρουση του Κυριακίδη στην εξ επαφής κεφαλιά του Μαρκόφσκι, ενώ η ακριτική ομάδα απέτυχε να ξαναμπεί για τα καλά στο ματς, στο 77ο λεπτό. Ο Βοσκάκης είδε πέναλτι στο πέσιμο του Μαρκόφσκι από μαρκάρισμα του Μεντί στο 74΄, απέβαλε τον Αφρικανό με κόκκινη κάρτα, ωστόσο, ο Σέρβος στράικερ της Ξάνθης εκτέλεσε στα… πουλιά.

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Πόποβιτς, Μαχαίρας, Μουλόπουλος, Λισγάρας – Πόι, Στάσιακ, Λυμπερόπουλος, Πλατέλλας

Κόκκινες: Μεντί (76΄), Λισγάρας (90+4΄)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Λισγάρας, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (+90΄ Μαχαίρας), Πόποβιτς (81΄ Βασιλείου), Φαβάλι (64΄ Κουτσόπουλος), Ναπολεόνι.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κομεσίδης, Στάσιακ, Εντιμάρ, Φλίσκας (80΄ Νταρμπιόν), Βασιλακάκης, Σουάνης (39΄ Πλατέλλας), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης (52΄ Μαρκόφσκι).

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε