Στους δρόμους οι Ομογενείς στην Αυστραλία για τις συντάξεις

Η Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Ηλικιωμένων Μελβούρνης και Βικτωρίας και η παναυστραλιανή σύσκεψη των φορέων συνταξιούχων, Fair Go For Pensioners, καλούν όλους τους συνταξιούχους στο Συλλαλητήριο για τις Συντάξεις, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012, στις 10.30 το πρωί στα σκαλοπάτια της Βικτωριανής Βουλής. Όλοι μαζί θα πρέπει να απαιτήσουμε για πιο δίκαιη μεταχείριση και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους συνταξιούχους. Τα πάγια αιτήματά μας είναι:

Προς την Βικτωριανή Κυβέρνηση: 1)    Αύξηση στην έκπτωση για τα δημαρχιακά τέλη.

2)     Επαναφορά της έκπτωσης για τα τέλη οδικής κυκλοφορίας

3)    Βελτίωση της ασφάλειας των δημοσίων συγκοινωνιών και παροχή δωρεάν συγκοινωνίας για τους ηλικιωμένους σε ώρες που δεν είναι ακμής

4)    Περισσότερα χρήματα για τους συλλόγους των ηλικιωμένων

Και από την κοινό πολιτειακή Κυβέρνηση:

1)    Αύξηση των συντάξεων από το 25% του μέσου βασικού μισθού στο 35%

2)    Να συμπεριλάβει την οδοντιατρική, την οπτική, την ακουστική φροντίδα στο δωρεάν σύστημα υγείας Medicare

3)    Να αύξηση όλα τα κονδύλια παροχής γηριατρικής φροντίδας για τούς ηλικιωμένους

4)    Διευκόλυνση στους συνταξιούχους που θέλουν  να επισκεφτούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους

5)    Κρατική προστασία για τους ηλικιωμένους που θέλουν να πάρουν δάνειο από τις τράπεζες που αγρίως τους εκμεταλλεύονται

6)     Επανεξέταση του συστήματος GST, και του συστήματος περιουσιακών στοιχείων για την σύνταξη και να τα κάνει πιο δίκαια για τους συνταξιούχους.

Η Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Ηλικιωμένων κάνει έκκληση προς όλους τους ομογεννιακούς φορείς και σε ολόκληρη την Ελληνική Παροικία να στηρίξουν τo Συλλαλητήριο της 19ης Απριλίου και παράλληλα την προσπάθειά της προς την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.

ΠΗΓΗ: neoskosmos.com/news/el/node/21469