Δέλλας: «Γράψαμε ποδοσφαιρική ιστορία»

Η έναρξη του EURO 2012 πλησιάζει και στην ιστοσελίδα της UEFA φιλοξενούνται δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος μίλησε για την κατάκτηση του τροπαίου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004 από την Ελλάδα, μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις όλων των εποχών.

«Πολλοί πίστεψαν ότι η αναμέτρηση με τη Ρωσία θα ήταν η τελευταία μας στη διοργάνωση»,  σχολίασε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της ΑΕΚ, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει την τεράστια ευκαιρία που είχε χάσει στο ματς με τους Ρώσους ο Κιριτσένκο, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του. Εάν είχε μπει εκείνο το γκολ, η Ελλάδα δεν θα συνέχιζε: «Το EURO θα τελείωνε για εμάς, αν χάναμε. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που είχα ζήσει ως παίκτης» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο «Κολοσσός» έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού εκείνης της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη: «Ενέπνευσε την ομάδα με το πάθος και τη δύναμή του, μας έδωσε κουράγιο να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Όπως όλοι μας, έτσι κι ο Θοδωρής ήθελε το όνομά του να γραφτεί στην ποδοσφαιρική ιστορία, κάτι που καταφέραμε τελικά να κάνουμε».

Ήταν αδύνατο να μην αναφερθεί στο «χρυσό» γκολ που σημείωσε με τους Τσέχους: «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Η στιγμή που μοιραστήκαμε όλοι, αυτοί που βρέθηκαν στο γήπεδο κι όσοι είδαν το ματς από την τηλεόραση, θεωρώ ότι από μόνη της είναι μία ιστορία για να λέμε πως αισθανθήκαμε». Ολοκλήρωσε την αναφορά του με τον τελικό κόντρα στην Πορτογαλία: «Ακόμη και τώρα δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω τι συνέβη. Αισθάνομαι ότι καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο και σοβαρό όχι μόνο για μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, η οποία δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά ανάλογη εμπειρία όπως αυτή».