Πρεμιέρα στα play off με ντέρμπι «Δικεφάλων»

Πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη (2/05) στα play off της Super League με δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις. O Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο, ενώ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ΑΕΚ.

Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινά τη διαδικασία των play off με προβάδισμα 4 βαθμών από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες γίνεται κατανοητό ότι σε περίπτωση νίκης επί της ομάδας του Περιστερίου καθίσταται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία, ενώ, από την πλευρά τους και μετά την απώλεια του κυπέλλου, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, θα επιχειρήσουν να μπουν νικηφόρα στην διαδικασία της μάχης για την προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον Ρούντολφ Γκέργκελι που υπέστη τράβηγμα στο αριστερό γαστροκνήμιο κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τρίτης και αποκλείστηκε από την αποστολή, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περίπου δέκα ημέρες για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, κάτι που σημαίνει ότι χάνει σίγουρα και τα δύο επόμενα ματς, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η αποστολή των «πρασίνων» απαρτίζεται από τους Κοτσόλη, Καρνέζη, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Βιτόλο, Νίνη, Χριστοδουλόπουλο, Ζέκα, Σιμάο, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Κλέιτον, Τοτσέ, Κουίνσι, Πετρόπουλο.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος θα αγωνιστεί χωρίς τον Θανάση Καραγκούνη που έρχεται να προστεθεί στις απουσίες των Τάτου και Γιαννούλη.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται εν μέσω διοικητικής και οικονομικής κρίσης, ψάχνοντας τους πρώτους βαθμούς τους στην διαδικασία των πλέι οφ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα με τον Λάζλο Μπόλονι να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Ετο, Πάμπλο Γκαρσία, Ιβιτς, Κρέσιτς, Λαζάρ, Νιμανί, Ρομπέρ.

Η «Ενωση» αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Γκούντγιονσεν, Δέλλα και Κώστα Μανωλά. Στη  διάθεση του Νίκου Κωστένογλου βρίσκονται οι: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου και Φούντας.
Το πρόγραμμα και η ειδική βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Τετάρτη 2 Μαΐου
17:45 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
20:00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Βαθμολογία: Παναθηναϊκός 4, ΠΑΟΚ 0, Ατρόμητος 0, ΑΕΚ 0